Moțiune cenzură. Vot Carmen Dan - rezultat

Votul final pentru moțiunea simplă în privința ministrului Carmen Dan a fost dat miercuri.

UPDATE: Moțiunea a fost respinsă. Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri, cu 99 de voturi "pentru", 149 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri, moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului de Interne Carmen Dan, intitulată "Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”.

----

Moţiunea simplă depusă de PNL la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, intitulată "Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti", este supusă votului miercuri în plenul Camerei Deputaţilor.

Grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor solicită demisia ministrului de Interne, menţionând că aceasta "a coordonat represiunea din 10 august".

"Din perspectiva Partidului Naţional Liberal, demisia ministrului Carmen Dan, care a coordonat de facto intervenţia de pe 10 august, şi a întregii conduceri a Jandarmeriei este o prioritate de siguranţă naţională: aceşti oameni au dovedit că nu vor şi nu sunt capabili să asigure ordinea şi să respecte legea, inclusiv o serie de documente esenţiale, cum ar fi Strategia Naţională de Apărare a Ţării - care subliniază faptul că garantarea siguranţei cetăţenilor reprezintă un interes naţional de securitate. Zeci de mii de protestatari paşnici au fost loviţi şi atacaţi cu gaze lacrimogene din cauza unui grup provocator care nu a putut fi identificat şi izolat ore în şir. Şi ne putem gândi la premeditare, amintindu-ne că recent Liviu Dragnea şi Carmen Dan voiau să ofere Jandarmeriei atribuţii de cercetare penală, dar şi pază şi protecţie pentru demnitari. Stimaţi colegi, nu este permis şi generaţiei noastre să accepte încă o mineriadă fără ca vinovaţii să plătească. Nu trebuie să mai tolerăm niciodată imaginea cetăţenilor români nevinovaţi, paşnici, loviţi peste cap cu bastoane de cauciuc. Nu aceasta este ţara pe care am ales să o construim la Revoluţia din 1989. Fiecare lovitură ilegală din 10 august a fost una peste obrazul democraţiei româneşti, iar cei vinovaţi trebuie să plătească. Carmen Dan trebuie să plece azi din fruntea Ministerului Afacerilor Interne", se arată, printre altele, în textul moţiunii.

Moţiunea simplă a fost dezbătută în plenul Camerei marţi.

La dezbateri, ministrul de Interne, Carmen Dan, a amintit că a prezentat public explicaţii cu privire la ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, primele fiind date chiar a doua zi, când au fost prezentate datele preliminare referitoare la acţiunile forţelor de ordine. Ea a mai spus că a oferit toate documentele solicitate Parchetului şi le-a trimis inclusiv Comisiilor de apărare din Camera Deputaţilor şi din Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel