Mizerie neagră în bucătăriile din Mamaia. Imagini revoltătoare

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au sancţionat, în urma controalelor din noaptea de miercuri spre joi, cu amenzi în valoare totală de peste 70.000 lei, mai multe terase-restaurant din staţiunea Mamaia.

Şeful CJPC Constanţa, Horia Alexandrescu, a declarat, pentru Agerpres, că miercuri noaptea, între orele 22.00-04.00, echipa de control pe care a coordonat-o, a inspectat 23 de terase-restaurant din Mamaia. În urma verificărilor, echipa de control a identificat, la peste 30% din obiectivele controlate, deficienţe majore, pornind de la mizerie, condiţii improprii pentru depozitarea alimentelor şi prepararea mâncării, păstrarea la rece, spaţiile de frig, etichetarea deficientă şi până la oferirea de informaţii false către clienţi.

"Am suspendat activitatea până la remedierea deficienţelor la trei unităţi şi am dat amenzi totalizând peste 70.000 de lei la restul. Am întâlnit situaţii de neimaginat, în Mamaia, azi noapte. Pentru exemplificare, la Restaurantul Balans, am identificat în bucătărie un vas din inox în care patronul a declarat că se găseşte materie primă pentru prepararea mâncării sub formă de piepţi de pui. În realitate erau piepţi de pui în diverse stadii fizice: unul era într-adevăr crud, altul fiert, unu prăjit în ulei şi unul făcut la grătar... plus o jumătate de bucată. Am solicitat perechea dar nu putut să o prezinte. Eu am opinat că acestea sunt resturi alimentare recuperate de la mese, mai ales că geamul de aerisire al bucătărie era deschis către zona de debarasare", a declarat, pentru Agerpres, Horia Constantinescu.

De asemenea, a precizat că, în cursul zilei de joi, a fost controlată şi Pizzeria Sabroso din Constanţa, unde a dispus suspendarea activităţii pentru condiţii improprii în bucătărie şi pe linia de preparare a mâncării, urmând ca valoarea amenzii să fie stabilită după inventarierea materiei prime depozitate în magaziile de alimente şi spaţiile frigorifice. 

Amintim că a fost verificat, marţi, restaurantul Kaptan Baba, situat în apropierea Primăriei Constanța, locație unde mănâncă foarte mulți constănțeni, dar și turiști. Echipa de control a descoperit numeroase deficiențe.

Mai jos puteți urmări și un filmuleț de la fața locului postat pe pagina de Facebook Constanta 100%:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel