Miza ascunsă a alegerilor în două tururi. Chirieac: Scopul real al lui Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat care este adevăratul motiv pentru care preşedintele Klaus Iohannis insistă pentru alegerile locale în două tururi. 

"Eu cred că preşedintele Iohannis este mai puţin interesant de soarta localelor şi doreşte două tururi pentru ca alegerile anticipate să aibă loc în al doilea tur de scrutin, astfel încât votantul care pune ştampila pe primarul liberal să voteze şi parlamentarul liberal.

Sigur, Curtea Constituţională a spus că e ilegal să faci alegeri locale şi parlamentare în acelaşi timp. Comisia de la Veneţia a recomandat să nu se facă aşa, pentru că se încalcă dreptul omului să candideze la locale şi la parlamentare. Cred că toate lucrurile astea vor fi băgate sub masă şi se va merge fix pe ceea ce a anunţat preşedintele public", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Iohannis, sigur de alegerile în 2 tururi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 15 ianuarie, că Guvernul Orban va veni în curând cu soluţia pentru alegerile locale în două tururi, dar nu a menţionat dacă executivul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului sau dacă va da OUG. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel