Mituri şi adevăruri despre alcool. Cât de sănătos este să bei un pahar de vin zilnic

Există câteva mituri şi adevăruri legate de consumul de alcool. Vă prezentăm câteva dintre acestea şi vă spunem cât de sănătos este să consumaţi un pahar de vin zilnic. 

Un pahar de alcool pe zi nu dăunează: FALS

Dacă nu vrem să avem probleme de sănătate, este bine să evităm alcoolul. Aceasta este principala concluzie a celui mai mare studiu asupra efectelor alcoolului.

Conform ultimelor dovezi științifice, fiecare gram de alcool care intră în corpul nostru este dăunător.

Un pahar de bere sau de vin, mai bun decât unul de rom sau gin: FALS

Băuturile fermentate (bere și vin) au aproape întotdeauna o gradare mai mică decât cele distilate (rom, gin, whisky, băuturi spirtoase ...). Absorbția alcoolului este și ea mai lentă când bem bere sau vin. Însă, din punctul de vedere al sănătății, ceea ce contează este cantitatea de alcool pe care fiecare băutură o aduce organismului, adică suma de alcool pur pe care o bem.

Alcoolul din fiecare băutură este măsurat prin gradul său, adică prin procentul de alcool pur pe care îl conține (concentrația sa la 100 ml). Aceste grame de alcool sunt calculate prin această ecuație: cantitatea de alcool ingerat (ml) x gradarea băuturii xo, 8 (coeficientul corespunzător greutății specifice a alcoolului) împărțit la 100. Dacă o persoană bea 100 ml de vin de 13 grade, cantitatea de alcool pe care o vei bea ar fi următoarea: 100 ml x 13 x 0,8 / 100 = 10,4 g alcool pur.

Un pahar de whisky sau coniac (50 ml) are aproximativ 20 de grame de alcool pur, de două ori mai mult decât un pahar de vin. Dar, dacă bem o sticlă de vin (750 ml), vom consuma aproximativ 75 de grame de alcool pur. Cu cât consumăm mai mult alcool pur, cu atât va fi mai rău pentru sănătatea noastră.

În cazul femeilor, alcoolul intră mult mai repede în organism - ADEVĂRAT

Alcoolul este diluat în organism proporțional cu cantitatea de apă pe care o are corpul. Corpul feminin, având o proporție mai mică de apă și o grăsime mai mare, face alcoolul mai concentrat, deci nivelul de alcool va fi mult mai mare decât la bărbați.

De asemenea, femeile se îmbată mult mai repede decât bărbaţii. 

Un pahar de vin roșu pe zi este bun pentru inimă: FALS

Acest mit s-a născut odată cu publicarea unor studii care, de ani buni, au evidențiat efectul benefic pe care îl au anumite componente ale vinului roșu, precum polifenolii și resveratrolul. Alte studii susțin, de asemenea, că vinul roșu ar putea scădea tensiunea.

Pentru ca o persoană să beneficieze de aceste avantaje, ar trebui să bea sute de pahare de vin pe zi, lucru care, evident, ar distruge ficatul și ar provoca ciroza. Pur și simplu, dacă doriți să luați antioxidanți, este mai ușor să recurgeţi la o dietă bogată în fructe și legume.

Berea are proprietăți nutritive: FALS

O cutie de 330 ml bere conține, în cea mai mare parte, apă (307 ml) și ne oferă 140 kcal: dintre acestea, doar 46 provin din carbohidrați dizolvați și din proteinele lor rare. Restul se obțin după metabolizarea alcoolului. Multe studii au accentuat efectele benefice ale compoziției sucurilor de orz: sursa de acid folic, vitamina B, fluor, siliciu și polifenoli, informează consumer.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel