Miting PSD. Tăriceanu: Cel mai mare dușman al nostru. Băsescu - Iohannis, părinții noii securități

Călin Popescu Tăriceanu a ținut un discurs puternic în Piața Victoriei. 

”Sunt mândru de voi și de România. Băiatul meu mijlociu, Mihai, m-a întrebat de ce organizăm acest miting. Mihai, dragă, facem acest miting pentru ca tu, când vei fi ca noi, să poți să faci miting la fel, pentru liberate. Am venit să mă întâlnesc cu cei care cred că România e o țară suverană, că românii trebuie să trăiască liber, fără să fie batjocoriți când supără un procuror. Spuneți-le celor care vă întreabă de ce sunteți aici că nu vă e frică să recunoașteți că democrația nu supraviețuiește singură, trebuie încurajată și trebuie apărată. Visul României încă nu s-a îndeplinit pe deplin. Ne luptăm cu un fenomen care ne amenință libertatea și independența, acesta este statul parale din mass-media, justiție, politică, economie. După 1989, speranțele noastre că democrația s-a instalat definitiv nu sunt îndeplinite. Trebuie să continuăm să luptăm, trebuie să ne luăm libertatea înapoi, vrem o democrație adevărată. Sunteți toți egali în fața legii, nimeni nu e mai presus de lege.” a spus Călin Popescu Tăriceanu, la miting. 

”Statul paralel, cel mai mare dușman al nostru”

”Stimați cetățeni, vreți să trăiți, din nou, într-un stat poliețenesc? Nu pot exista și un stat paralel și unul democratic. Statul paralel e cel mai mare dușman al nostru, dacă vom continua să finanțăm acest sistem bolnav, să nu ne mai mire că nu sunt bani pentru sănătate. Sunteți dușmanul României? Cum se explică că Kovesi a devenit mai importantă decât Constituția, decât dreptul nostru pentru respectarea libertății individuale și de prezumția de vinovăție. Securitatea nu a murit, ea vrea să fie din nou la putere mai perfidă decât a fost. Ea nu are în spate tancurile sovietice. Am să vă mai spun ceva, se spune că democrația este orfană, la noi securitatea are doi părinți: Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Traian Băsescu a creat noua securitate și Klaus Iohannis o folosește” a mai spus președintele ALDE. 

Președintele Senatului și-a manifestat convingerea că nimeni nu se va lăsa intimidat și că se va înceta ascultarea telefoanelor. ”Eu nu vreau răzbunare, de aceea fac un apel către toți cei care sunt acoperiți, tuturor le cer curajul să fie parte a schimbării în această țară” a mai spus Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel