MITING pentru salvarea Castelului Brâncoveanu

Castelul Brancoveanu
Castelul Brancoveanu

Un veritabil monument istoric, deși nu este trecut pe lista monumentelor istorice de patrimoniu, este pe cale să fie dărâmat. 

Vorbim despre Castelul Brâncoveanu, din centrul orașului Breaza, acolo unde mâine, 14 martie, de la ora 13:00, va avea loc un miting pentru salvarea castelului. 

”Salvaţi Castelul Brâncoveanu!

Cetăţenii oraşului Breaza sunt invitaţi marţi, 14 martie, de la ora 13.00, în faţa Castelului Brâcoveau (hotelul "Parc") pentru a participa la o acţiune de protest împotriva demolării acestui edificiu. Construit de domnitorul Gheorghe Bibescu (1843-1848) pe locul unui fost conac aparţinând Cantacuzinilor, castelul a avut ca ultim nobil locuitor pe prinţul Mihail Bibescu Basarab Brâncoveanu. Clădirea este confiscată de regimul comunist în 1947 şi transformată în spital TBC, apoi în hotelul Parc.

Este singura pagină de istorie a oraşului Breaza, unicul imobil în care a locuit un domnitor în acest oraş, unicat în stilul arhitectural din zonă. Acest monument istoric nu este trecut pe lista monumentelor istorice de patrimoniu, lucru ce ar fi trebuit iniţiat de administraţia locală. Hai să arătăm că ne pasă! Hai să arătăm că suntem conştienţi! Un popor fără istorie este un popor fără viitor! Fără istorie, suntem ca un copil ce nu-şi cunoaşte părinţii! Vă aşteptăm!”, transmit organizatorii mitingului. 

Povestea Castelului Brâncoveau

Castelul Brâncoveanu a fost vândut unui italian, după 1990. Familia Cantacuzino l-a revendicat și l-a câștigat. Proprietarii au scos castelul la vânzare și un lanț de supermarket-uri și-a manifestat interesul. Ar urma să-l dărâme și să facă în locul lui un supermarket. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel