EXCLUSIV  Misterul voturilor UDMR la europarlamentare 2019. BEC, precizări

Marian-Muhuleț-Purtător-de-cuvânt-BEC
Marian-Muhuleț-Purtător-de-cuvânt-BEC

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleț, a infirmat, pentru DC News, informațiile apărute pe internet cu privire la inexactitățile scorului final al UDMR, realizat la alegerile europarlamentare de acum câteva zile.

Eu nu comentez ce informații apar pe Internet. Eu comentez actele BEC. Asta mă interesează. Eu sunt autorizat să comentez doar activitatea Biroului Electoral Central, iar ceea ce a apărut nu este legat de activitatea BEC a declarat pentru DC News, purtătorul de cuvânt al BEC și vicepreședinte AEP, Marian Muhuleț.

Declarațiile vin în contextul apariției pe Internet a unui tabel, care ar prezenta o comparație a voturilor UDMR la alegerile din 2014, respectiv 2019. De asemenea, în tabel se prezintă și numărul de voturi UDMR în 2019, care este mai mare în unele județe față de numărul maghiarilor declarați la cel mai recent recensământ.

 (w670) Voturi UDM

Partidul Naţional Liberal a obţinut, la alegerile europarlamentare de duminică, 26,71% din voturile alegătorilor, Partidul Social Democrat - 22,85%, iar Alianţa 2020 USR-PLUS - 21,49%, potrivit datelor parţiale furnizate, marţi, de Biroul Electoral Central.

Pe locurile următoare se situează: Pro România - 6,74%, UDMR - 5,77%, PMP - 5,74%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel