Misterul ursului polar vopsit cu ''T-34'' - video

Urs polar
Urs polar

Cercetătorii sunt alarmați după ce au apărut imagini cu un urs polar care are scris cu spray negru pe corp ''T-34'', potrivit Independent.

Imaginile au fost făcute publice pe Facebook, de Sergey Kavry, de la Organizația World Wide Fund for Nature. Acesta a precizat că videoclipul a fost postat inițial pe un grup de WhatsApp al locuitorilor din regiunea Chukotka din Extremul Orient al Rusiei. Sergey a subliniat faptul că oamenii de știință care monitorizează fauna sălbatică din zona respectivă nu ar fi marcat ursul într-un asemenea mod, cu graffiti.

Ce înseamnă T-34 

T-34 este denumirea tancului rusesc devenit celebru în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru înfrângerea Germaniei naziste.  "Dacă este o temă militară ...  este un fel de lipsă de respect perversă pentru istorie", a spus Sergey Kavry pentru BBC. Cercetătorii avertizează că inscripția ar putea afecta capacitatea animalului de a se camufla în mediul său natural și de a-și vâna hrana. Mai mult, urșii polari sunt clasificați oficial ca „vulnerabili”, numărul lor fiind în scădere.

Un alt om de știință, Anatoly Kochnev, a sugerat că ursul a fost vopsit în regiunea  Novaia Zemlea de o echipă de specialiști, care sedează urși pentru că aceștia pătrund în zonele locuite de oameni. O anchetă este în desfășurare pentru a se stabili exact în ce zonă a Rusiei a fost filmat clipul și de ce s-a recurs la acest gest de a-l vopsi pe urs cu această inscripție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel