Misterul adolescentei dispărute la Vatican. Mormintele deschise nu conţin rămăşiţe umane

Mormintele a două prinţese care au murit în secolul al XIX-lea, deschise joi în speranţa că vor fi găsite rămăşiţele unei adolescente dispărute în mod misterios în Roma în urmă cu 36 de ani, sunt complet goale, a anunţat Vaticanul într-un comunicat citat de AFP şi DPA.

La solicitarea apropiaţilor adolescentei dispărute, Emanuela Orlandi, în urma unui mesaj enigmatic primit vara trecută de avocata familiei, Vaticanul a autorizat în cele din urmă deschiderea, joi dimineaţă, a două morminte dintr-un cimitir german din Cetatea Vaticanului.

Unul dintre morminte era complet gol, iar celălalt nu conţinea rămăşiţe umane, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti, citat de DPA.

Emanuela Orlandi a fost fiica unui angajat al Vaticanului şi a dispărut în mod misterios la Roma acum 36 de ani, la vârsta de 15 ani. Ea a fost văzută ultima dată pe 22 iunie 1983, pe când pleca de la un curs de muzică din Roma.

Cazul dispariţiei sale, unul dintre cele mai mari mistere din istoria recentă a Vaticanului, nu a încetat niciodată să-i fascineze pe italieni, pe fondul teoriilor conspiraţiei care implică crima organizată şi Vaticanul. 

Anul trecut, o avocată a familiei Orlandi, Laura Sgro, a declarat că a primit o scrisoare anonimă în care se sugera că tânăra ar putea fi îngropată într-un mormânt din Cimitirul Teutonic al Vaticanului.

După primirea scrisorii care indica micul cimitir, familia Emanuelei Orlandi a depus o cerere de verificare a mormântului. Vaticanul a decis să deschidă două morminte unde sunt îngropate două prinţese care au murit în 1836 şi 1840.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel