Mirela Călugăreanu: ANAF face propriile calcule în privința decalajului fiscal

ANAF
ANAF

ANAF lucrează la propriile estimări ale evaziunii fiscale, care vor fi făcute publice probabil în primul trimestru al anului viitor, a declarat luni Mirela Călugăreanu, președintele ANAF, la Realitatea TV.

„Avem în curs de finalizare acest calcule și vom vedea unde ne situăm. Sperăm ca în primul trimestru al anului următor să finalizăm acest studiu. Folosim metodele de calcul econometrice pe care le folosește și Comisia Europeană, și orgasnismele financiare internaționale, dar noi mai avem și informații în plus, avem analize de risc, avem ipoteze care se confirmă sau nu și în momentul în care vom avea gata studiul vom discuta cu reprezentanții Comisiei Europene și cu organismele financiare internaționale", a spus Mirela Călugăreanu.

„Recunoaștem că există o componentă importantă de evaziune fiscală în România", a adăuat șefa ANAF, care a oferit exemplul unor prejudicii de 140 de milioane de lei și 150 de milioane de lei identificate în cazul unor controale legate de prețurile de transfer, precum și un caz de firmă fantomă unde a fost identificat un prejudiciu de 110 milioane lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel