Mircea Negulescu, declarații: Nu mai știu. Sunt și emoționat

Mircea Negulescu, declarații: Nu mai știu. Sunt și emoționat
Mircea Negulescu, declarații: Nu mai știu. Sunt și emoționat

Mircea Negulescu a cerut, marţi, 31 iulie, judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) să-i fie revocată măsura controlului judiciar, susţinând că i-a fost încălcat dreptul la apărare.

Mircea Negulescu a contestat la Instanţa supremă măsura controlului judiciar dispusă împotriva lui de Parchetul General, într-un dosar în care este cercetat pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. În sala de judecată, a declarat că procurorii de la Parchetul General i-au încălcat dreptul la apărare. Ulterior, a făcut declarații în fața jurnaliștilor.

"Am explicat doamnei procuror că resimt nevoia să ne dea un termen ca să-mi angajez un apărător, pentru că erau o grămadă de învinuiri care mi se aduceau în 50 de minute. Nu văzusem materialul probator, nu văzusem absolut nimic. Am simțit că nu mă pot apăra singur. Ar fi trebuit să-mi pună un apărător din oficiu", a spus Mircea Negulescu.

"Frații Cosma mint! Amândoi. Și am să dovedesc acest lucru", susține Negulescu.

Întrebat dacă a fost într-o relație de iubire cu Andreea Cosma, a răspuns astfel: "Asta o să o spun unde trebuie".

"De unde să avem noi tabele?! Am făcut o solicitare doamnei procuror să se sesizeze din oficiu împotriva lui Vlad Cosma pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, adică fals în înscrisuri sub semnătură privată, ultraj judiciar și... nu mai știu, că sunt și emoționat", a zis Negulescu.

”Probe ticluite”

Acesta a vorbit și despre "probe ticluite". "Sunt ticluite de domnul Cosma în susținerea acuzației pe care o face acum. A aplicat o dată pe care eu nu am văzut-o în viața mea. Eu nu am văzut documentele în baza cărora sunt acuzat. E mai greu de explicat. (...) Acum, în dosarul acesta le-a ticluit", a declarat Mircea Negulescu.

Amintim că secţia pentru procurori a CSM a decis, luni, 30 iulie, suspendarea din funcţie a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, după ce Parchetul General a decis cercetarea acestora sub control judiciar.

Potrivit deciziei luate luni de Secţia pentru procurori a CSM, cei doi procurori sunt suspendaţi din funcţie începând cu 27 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel