Mircea Ionescu Quintus, priveghi. Orban: Suntem plini de durere

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Ploieşti, că liberalii trebuie să îl aibă ca model pe seniorul Mircea Ionescu Quintus, decedat la vârsta de o sută de ani, şi să iubească România aşa cum a făcut-o acesta. 

"Ne-a părăsit preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, ne-a lăsat plini de durere. Practic, a plecat dintre noi un om remarcabil, un om mare, un om care toată viaţa lui a impus prin modestie, prin simplitate, prin bun simţ, prin calităţi general umane deosebite. Noi, ca liberali, trebuie să îl avem ca model, să ducem mai departe toate lucrurile pe care ne-a învăţat să le facem, să iubim România aşa cum a iubit-o Mircea Ionescu Quintus şi să susţinem cu tărie şi caracter ideile şi valorile liberale", a afirmat Orban, prezent la Ploieşti pentru a participa la slujba de priveghi, scrie Agerpres.

La priveghi se află, printre alţi liberali, prim-vicepreşedintele partidului, Raluca Turcan, şi liderul grupului PNL din Senat, Iulian Dumitrescu. 

Pe parcursul zilei, printre cei care i-au adus un ultim omagiu lui Mircea Ionescu Quintus s-au aflat fostul patron al echipei Rapid, George Copos, Valeriu Stoica, fost lider al PNL şi ministru al Justiţiei, şi directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose au trimis câte o coroană. 

Mircea Ionescu Quintus a decedat vineri după-amiază la domiciliul său, la vârsta de 100 de ani, după ce în ultimele două săptămâni acesta s-a simţit foarte rău. 

Trupul neînsufleţit a fost depus, duminică după-amiază, la biserica Buna Vestire din Ploieşti, unde a fost deschisă şi o carte de condoleanţe, înhumarea fiind programată să aibă loc luni, la cimitirul Viişoara din oraş. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel