Mircea Ionescu Quintus: PNL nu renunţă la nume. Ne grăbim prea mult cu fuziunea

Mircea Ionescu Quintus a declarat, marți, că partidul care va rezulta din fuziunea PDL cu PNL trebuie să poarte numele PNL și i-a transmis Monicăi Macovei că "nu schimba nimeni codul etic al PNL".

"Eu am participat astăzi la ședința Delegației Permanente. Ni s-a spus că statutul este încă în dezbatere. Ceea ce pot să vă spun eu este că atunci când Congresul PNL a votat în unanimitate fuziunea cu PDL, președintele Iohannis a propus apoi votarea fuziunii sub numele de PNL. Hotărârea Congresului nostru s-a făcut în acest fel. Ce aud eu acum mă surprinde. În ședința de azi nu s-a pomenit așa ceva", a spus Quintus la B1 Tv, întrebat despre varianta ca numele noului partid să fie PNL-PDL.

Acesta crede că fuziunea nu poate să aibă loc în condițiile în care partidele țin într-o așa manieră la identitatea lor și nu pot să ajungă la un compromis privind numele.

Citește și: Theodor Stolojan a găsit numele viitoarei alianțe PNL-PDL

"Eu am spus de la început că sunt pentru fuziune, dar dacă cele două partide țin la identitatea lor, această fuziune nu se poate realiza. Și se pare că o asemenea înțelegere nu poate avea rost. Sunt pentru fuziune, este nevoie de o forță puternică de dreapta în România, dar fără să se prejudicieze trecutul acesta istoric, glorios al PNL, care este un brand și pentru PDL. Azi s-a manifestat o unanimitate clară cu privire la nemodificarea denumirii și tradției PNL. Eu am spus că ni se pare că ne grăbim prea mult și că graba strică treaba", a mai spus Mircea Ionescu Quintus.

Citește și: Mircea Ionescu Quintus aruncă în aer fuziunea PNL-PDL

 

Despre propunerile făcute, marți, de Monica Macovei, care, într-o postare pe blog, a cerut ca partidul rezultat din fuziune să adopte prevederile din codul de etica al PDL, să se angajeze că va scăpa de foștii colaboratori ai securității, va vota favorabil solicitarile DNA cu privire la parlamentari și că va apăra de orice atacuri DNA, ANI și Înalta Curte, Quintus a respins aceste propuneri.

Citește și: Monica Macovei, devastatoare cu Mircea Ionescu Quintus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel