Mircea Ionescu Quintus, deces. Tăriceanu, mesaj emoţionant

Călin Popescu-Tăriceanu spune despre Mircea Ionescu Quintus, care s-a stins din viaţă vineri, că a fost "mentorul nostru în perioada cea mai grea a existenţei PNL".

"Imi iau ramas bun cu adanca tristete de la Mircea Ionescu-Quintus, cel care a fost mentorul nostru in perioada cea mai grea a existentei PNL dupa ratarea intrarii in Parlament din 1992. Cu intelepciunea care l-a caracterizat, cu experienta politica si de viata, cu bunatatea si cu prietenia cu care ne-a inconjurat a reusit ceea ce parea putin probabil pentru multi: sa ne mobilizeze pe toti pentru a readuce PNL-ul in 1996 in Parlament si pentru a-l repune in randul partidelor care aveau sa decida cursul ulterior al Romaniei spre valorile euroatlantice.

Sunt mandru ca PNL a avut un presedinte ca Mircea Ionescu-Quintus care a reusit sa intruchipeze sobrietatea si eleganta in politica, dar si iubirea de tara si de neam a unui adevarat patriot format la scoala Bratienilor sau a lui I.G.Duca.

A fost unul din multii oameni politici care au trebuit sa indure grele suferinte in temnitele si lagarele de munca ale regimului comunist proaspat instalat. A avut sansa sa supravietuiasca si sa poata duce mai departe flacara liberalismului cu demnitate. Ne preda aceasta responsabilitate si datorie pe care ma tem ca unii nu o inteleg.

Condoleantele mele sincere doamnei Viorica Ionescu-Quintus si fiului lor Razvan.

Dumnezeu sa-l odihneasca!", este mesajul transmis de Tăriceanu.

[citeste si]

Senatorul liberal Mircea Ionescu Quintus a decedat la vârsta de 100 de ani. El era președinte de onoare al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel