Mircea Duşa - Paul Savereux. Romania în NATO, stadiul angajamentelor

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale Mircea Duşa a avut miercuri o întrevedere cu Paul Savereux, director în cadrul Diviziei pentru Politici şi Planificarea Apărării a Secretariatului Internaţional al NATO.

Întrevederea a avut loc în contextul Reuniunii România - NATO pentru analiza capabilităţilor pentru apărare 2017 - 2018, ce se desfăşoară la Bucureşti.

'Mircea Duşa a reamintit stadiul angajamentelor asumate de România în cadrul NATO, inclusiv aspectele privind alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, din care 35% (un nivel care depăşeşte semnificativ recomandarea NATO de 20%) sunt alocate achiziţiilor de echipamente majore', se arată într-un comunicat al MApN. Totodată, secretarul de stat a prezentat modalitatea de îndeplinire a angajamentelor, în special în ceea ce priveşte programele de înzestrare destinate operaţionalizării forţelor, acestea constituind contribuţia României în cadrul procesului NATO de planificare a apărării.

Reprezentantul NATO a subliniat importanţa respectării angajamentelor privind cheltuielile pentru apărare conform documentului adoptat în cadrul Summit-ului din Ţara Galilor din 2014 şi a onorării contribuţiilor solicitate. Totodată, Paul Savereux a remarcat progresele realizate de ţara noastră în domeniul apărării, se precizează în comunicat. Conform sursei citate, România şi-a îndeplinit angajamentele din cadrul 'Planului de creştere a capacităţii operaţionale a Alianţei.

[citeste si]

MApN precizează că, din perspectiva operaţională, România rămâne un contributor major prin participarea la misiunile şi operaţiile conduse de NATO, în conformitate cu angajamentele asumate: Resolute Support din Afganistan, misiunile KFOR, Sea Guardian şi rezerva strategică a SACEUR. Rezultatele procesului de analiză a capabilităţilor pentru apărare 2017 - 2018 se vor regăsi pe agenda reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre NATO din iunie şi pe agenda Summit-ului NATO din iulie, de la Bruxelles, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel