Mircea Drăghici, propus la Transporturi: Ce a dus România înapoi

autostrazi
autostrazi

Deputatul Mircea Drăghici, nominalizat de PSD pentru funcţia de ministru al Transporturilor, întrebat miercuri din ce cauză România a reuşit să realizeze atât de puţini kilometri de autostradă, a replicat că motivele sunt legate în principal de avizele pentru studiile de fezabilitate care sunt depuse la Comisia Europeană.

'Cele mai multe cauze sunt legate de avizele pentru studiile de fezabilitate care sunt depuse la Comisia Europeană. Avizele de mediu sunt cele care au dus înapoi România în timp. Eu am fost consultant pe fonduri europene şi în perioada de preaderare şi în postaderare, în mediul privat. Concret, am expertiza necesară să aduc un plus de valoare pe acest domeniu', a afirmat el, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD. Referitor la Autostrada Unirii, în privinţa căreia Parlamentul a adoptat un proiect de lege, Drăghici a precizat că aceasta urmează să fie probabil bugetată pentru anul 2019. 'Va avea acelaşi demers ca o lege votată în Parlament. Va fi probabil bugetată pentru legea bugetului din 2019 şi împreună cu colegii parlamentari, cu întregul Parlament, de altfel, vom gândi paşii următori', a spus el.

Prioritățile viitorului ministru

Totodată, deputatul PSD a declarat că susţine atât varianta parteneriatului public privat, cât şi pe cea a finanţării cu fonduri europene pentru diversele proiecte de la Ministerul Transporturilor. 'Deopotrivă, tot ceea ce înseamnă investiţie în infrastructură e bine-venit. Parteneriatul public privat priveşte o nişă de lucru, fondurile europene există la dispoziţia noastră pentru o altă nişă. Sunt în egală măsură priorităţile noastre', a precizat el. Întrebat de ce a refuzat iniţial propunerea prim-ministrului de a prelua Ministerul Transporturilor, Drăghici a replicat că a dorit să vadă în ce măsură are susţinere din partea Comitetului Executiv. 'Nu a fost un refuz, a fost o hotărâre a Biroului Naţional Politic de ieri. Eu nu am fost convins şi am aşteptat să văd dacă în Comitetul Executiv există o unanimitate sau o majoritate largă în acest sens, pentru că nu aş fi vrut să plec la un drum atât de lung fără ca să îi simt aproape pe ceilalţi colegi în efortul pe care îl vom face pe programul de guvernare', a spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel