Mircea Dogaru despre ancheta de la Caracal: Fetele, mai mult ca sigur în viață, dar în mare pericol

Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă

Istoricul Mircea Dogaru a vorbit în direct despre cazul de la Caracal, despre societatea românească și despre ancheta în cazul lui Gheorghe Dincă.

"Eu repet. Singurele persoane care au judecat și au vorbit logic și normal și așezat, deși sunt victime, au fost părinții și rudele celor două ultime victime, că probabil sunt mai multe, iar cuvintele cheie tocmai au fost rostite de bunicul Luizei, este vorba de minciună și trădare. Retrăim niște momente de agresiune psihologică de talia celor din decembrie 1989. O intoxicare la modul general. Față de 1989, societatea noastră este bolnavă, este îmbolnăvită sistematic în ultimii 30 de ani, în scopul distrugerii și ca stat și ca neam. Acesta este adevărul. Atunci am mers pe operațiunea odiosul, acum mergem pe operațiunea monstrul. Atunci am mers pe tuneluri, astăzi mergem pe tuneluri. Atunci am mers pe emoționare cu cadavre aduse de Jeana Gheorghiu de la IML, astăzi mergem cu oase găsite sau negăsite în pădure sau într-un butoi unde, chimic nu puteau fi arse trupuri și așa mai departe. Atunci s-a mers pe frontiere deschise, ceea ce este o aberație pentru că intră cine vrea, iese cine poate, acum s-a mers la fel, pe frontiere deschise, când trebuia dat consemn la frontieră imediat după apelul Alexandrei, fiind mai mult decât clar că e vorba de trafic de persoane", a declarat Mircea Dogaru, în direct, la România TV.

vezi și: Ștefan Bănică, mesaj emoționant în urma tragediei de la Caracal: Mi s-a strâns inima cât un purice

Sunt într-un mare pericol

"Câtă vreme ancheta este în derulare nu se vor afla amănunte, în schimb vor apărea tot felul de persoane, cu și fără rost, care vor bate câmpii. Dacă exită cooperare, inclusiv pe Interpol, dacă există cooperare la nivel NATO, trebuiau puse deja întrebări Ambasadei Italiei și Ambasadei Statelor Unite. Solicitare de ajutor, noi nu avem tehnica specială, dar voi ce ați văzut, dați-ne pozele de pe satelit din ziua și de la ora respectivă. Vor apărea tricouri cu "'Și eu sunt Alexandra", adică politizarea la maxim a tragediei unei persoane, în interesul unora care ne reprezintă de peste 30 de ani. Ar trebui să dea în judecată orice persoană care încearcă să politizeze acest caz, pentru că se va îndepărta total de adevăr și de scopul urmărit. Este mai mult decât sigur ca fetele alea să fie în viață, dar sunt într-un mare pericol, tocmai pentru că li s-a mediatizat cauza și poza lor a apărut oriunde pe mapamond", a mai adăugat acesta. 

De-a ce ne jucăm aici

"Dacă apar polițiști și persoane influente din Italia, care spun că Dincă și fata lui ofereau românce, minore în Italia și România, noi ne apucăm să anchetăm vecinii, de care Dincă, în mod automat, trebuia să se ferească dacă avea activități pe rețea și ilegale. De-a ce ne jucăm aici?", a mai spus acesta.

Mama și bunicul Luizei, mesaje disperate: Minciună și trădare. În cine să mai avem încredere? Vă rog să nu mai mușamalizați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel