Mircea Dinescu: Diaconescu trăieşte sentimentul ciocoiesc al autoflagelării

În "Cațavencii", Mircea Dinescu scrie despre noul proprietar al Oltchim, că Băsescu a "avut mînă bună cînd şi-a trimis băieţii de la descarcerări să-l încarcereze". Diaconescu, scrie Mircea Dinescu, trăieşte sentimentul ciocoiesc al autoflagelării, căci nu se poate explica cum zilele acestea singur și-a dat cu capu-n gură.

"Spre deosebire de urşii dependenţi de tomberoanele lui Tolea, care mai nou sînt vînaţi fără milă cînd se apropie de gospodăriile oamenilor, ursuleţul panda al economiei noastre de piaţă a reuşit să atragă atîţia muşterii în carul său de reportaj răsturnat la Caracal, încît putem spune că Traian Băsescu a avut mînă bună cînd şi-a trimis băieţii de la descarcerări să-l încarcereze. Căci, în urma fericitului accident, Dan Diaconescu a ieşit din puşcărie ca mirele de la baia de aburi, gata să ceară în căsătorie poporul român", scrie Mircea Dinescu în ediția de săptămâna aceasta din "Cațavencii".

 "Uitîndu-se narcisiac în oglinzile retrovizoare ale Rolls-Royce-urilor sale, multiplicat prin sciziparitate, copilul cinstit şi sărac plecat cu traista-n băţ din Oltenia trăieşte sentimentul ciocoiesc al autoflagelării, căci altfel nu ne putem explica de ce şi-a dat zilele astea singur cu capu-n gură.

 Micuţul cultivator de elodii, pe care le îngropa toamna precum prazul ca să le vîndă primăvara amatorilor de trufandale, a poftit ca nevăstuica la cadavrul viu al marelui elefant petrochimic, dîndu-ne de înţeles că are în spate necrofagi de temut", mai scrie Mircea Dinescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel