EXCLUSIV  Diaconu, prima replică după incidentul cu Grapini și Bușoi: ”A spus ceva destul de dur. Mă sperie”

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

O situație atipică s-a produs într-un avion care se întoarcea de la Bruxelles. Directorul Muzeului Ţăranului Român a precizat că unii pasageri au făcut scandal. Mai mult, pilotul ar fi oprit avionul pe pistă, în semn de protest. Mircea Diaconu, europarlamentar, prezent în avion, a făcut o serie de precizări pentru DCNews.

„Atmosfera era de stadion, la meciuri din Liga a III-a (nu am fost, niciodată, la un asemenea meci, dar aşa îmi imaginez): urlete, cîntece (imnul PD-L, ăla cu omul bun) cîntate ca la crăşmă, glume proaste şi înjurături la adresa Mariei Grapini, a lui Cristian Pârvulescu, Mircea Diaconu (cei trei erau în avion), Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea (ăştia doi nu erau)", a scris pe Facebook Virgil Ştefan Niţulescu.

Mircea Diaconu, prima reacție pentru DCNews

Luni, contactat de DCNews, Mircea Diaconu a făcut următoarele precizări: „Am auzit, la un moment dat, când stewardesa le-a cerut pasagerilor să ia loc. Probabil, se agitau. Nu am sesizat altceva, pentru că nu am stat acolo. M-am dus în zona aceea spre final, când mai era jumătate de oră până la aterizare. Atunci, era liniște".

Însă, a continuat Mircea Diaconu, „la urcare, un cetățean s-a luat destul de dur de doamna Grapini. A spus ceva repede și destul de dur. Nu am fost foarte atent. Mi-am imaginat că există o mică tensiune acolo. Vin destul de des grupuri invitate de deputați europeni. Posibil să fie mai activi pe teme cunoscute".

„Nu mi se par normale lucrurile acestea (n.r. referindu-se la jigniri). Bineînțeles că fiecare dintre noi are o opinie, ea poate fi diferită. Dar asta nu înseamnă să adaugi agresivitate sau, câteodată, superioritate. Doamne ferește, chiar violență. S-a împrăștiat prin toată Europa, nu numai în România. Nu o înțeleg de niciun fel. Când o văd în Franța, mă sperie, pentru că ce se întâmplă acolo e ca un fel de armată, un fel de sistem de luptă stradală. Nu e bine! Au început să învețe și ai noștri. Din păcate, lucrurile rele se prind primele. Mă tem că învață metodele și o să vedem niște „veste galbene" prin România. Nu o să mai putem să ieșim cu copiii la plimbare pentru că cineva, în numele patriotismului și îmbrăcat în tricolor, îți sparge capul", a spus Mircea Diaconu.

„Sunt chestiuni care exced ordinii publice", a adăugat acesta pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel