Diaconu, culisele votului din Comisie: Are în spate exact ce nu ne place la Kovesi

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Europarlamentarul Mircea Diaconu a explicat în direct, la România TV, cum vede numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. 

”Când eu eram copil, în fața școlii noastre s-au luat la bătaie un grup de țigani, mă rog... și erau niște femei care aveau copii în brațe și la un moment dat au intervenit și femeile și au început să se bată cu copilul. Adică foloseau copilul ca pe o bâtă și își dădeau cu copilul unul în capul altuia. Cam asta mi se pare mie, ca să zic așa metaforic, ceea ce se întâmplă cu doamna Codruța, ea, dânsa, fiind copilul. Fiecare parte își dă cu copilul în cap. E aiurea, e absolut aiurea. Până la urmă este vorba despre un destin al unei persoane care se numește Laura Codruța Kovesi și care-și joacă singură, pe persoană fizică, cum ar zice un fost primar, destinul sau șansa de a folosi ceea ce a învățat. Realitatea este următoarea. Au fost două voturi diferite. Fiecare au în spate o logică, o filosofie corectă. 

”Mă sperie tot ce vine din capul doamnei Macovei”

Votul din Consiliu are în spate statele membre. Fel de calcule de altă natură ca să spun așa. Unele state nici nu par, numai așează la acest proiect, care, paranteză fiind, vine cumva din capul doamnei Macovei și pe mine mă sperie în general tot ce vine din capul doamnei Macovei, azi, mâine, poimâine, la nesfârșit. De acolo a venit și ANRP-ul și toate prostiile pe care le plătim astăzi. 

Votul din comisie are în spate, atenție, exact ceea ce nu place în general la doamna Kovesi în România. Exact abuzurile, exact tratamentul cu parul, pur și simplu. De aceea, au votat-o unele grupări politice de data asta. Nu înseamnă însă că în final va fi așa”, a spus europarlamentarul Mircea Diaconu, în direct la România TV. 

Decizia finală, în ceea ce privește pe Laura Codruța Kovesi, dacă va fi sau nu Procurorul European, va fi dată pe data de 7 martie. 

Vezi și: 

Peste 53 de milioane de euro finanţare pentru fermele mici şi de familie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel