Mircea Diaconu anunță o victorie: Au început să se miște

Europarlamentarul Mircea Diaconu anunță o victorie din Parlamentul European. 

"Această mică victorie este cu atât mai savuroasă cu cât vine în urma unor îndelungate discuţii și negocieri conduse atât de mine, cât și de Comisia pentru Cultură și Educaţie din Parlamentul European. Am înţeles că putem conta pe sprijinul Comisiei Europene și al Comisarului Tibor Navracics. Sper că vom beneficia de același sprijin și din partea Parlamentului și a Consiliului, instituţii de care depinde decizia finală," a declarat eurodeputatul Mircea Diaconu cu privire la propunerea Președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker de a desemna anul 2018 ca An European al Patrimoniului Cultural.

"Mă bucur enorm că lucrurile au început să se miște și voi continua să lupt și să insist în continuare asupra unei implementări concrete a principalelor ţinte din raportul pe probleme de patrimoniu adoptat de Parlamentul European anul trecut, în septembrie," a adăugat europarlamentarul.

Ce a cerut Mircea Diaconu

Mircea Diaconu a solicitat Comisiei Europene stabilirea acestui An al Patrimoniului, cu alocarea unui buget adecvat și cu scopul, printre altele, de a ridica nivelul de conștientizare și de educare a generaţiilor viitoare în spiritul cunoașterii valorilor patrimoniului cultural european și al protejării acestuia. Printre solicitările raportului Diaconu se numără și înfiinţarea unui portal unic cu informaţii despre toate sursele de finanţare europene pentru patrimoniul cultural, asigurarea unui control de calitate în cadrul proiectelor europene de restaurare a patrimoniului și revizuirea pragului de 5 milioane de euro fixat pentru proiectele de restaurare. Eurodeputatul a subliniat, totodată, importanţa redescoperirii spaţiului cultural european într-o perioadă în care Uniunea Europeană se confruntă cu o criză de identitate și de valori.

"Dincolo de revigorarea industriilor legate de acest domeniu și de încurajarea reabilitării și protejării moștenirii noastre culturale, un An European al Patrimoniului ar însemna totodată o reafirmare a valorilor pe care se bazează civilizaţia europeană, valori de care avem nevoie să ne aducem aminte acum, poate mai mult ca niciodată," a arătat Mircea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel