Diaconu, 50% șanse. Câte semnături a adunat până acum

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu are 50% șanse să strângă semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa europarlamentrarelor, ca independent. Potrivit propriilor estimări, actorul ar putea aduna până marți cele 100.000 de semnături, ba chiar ar putea depăși baremul impus de lege.

”S-au strâns 6.000  de semnături în prima zi, a declarat Mircea Diaconu pentru știripesurse.ro, 10 mii în a doua și a tot crescut. Acum, 16.000 sunt numărate bob cu bob la masă dar cifra asta trebuie să o înmulțești cu 3 sau 4 pentru că mulți au luat tabelele și se întorc cu ele azi. Se va mișca provincia. Eu de acolo aștept să vină multe. Cu poșta e mai greu, dar mâine oamenii vin cu ele cu trenul că au și alte treburi prin București”, a concluzionat Diaconu.

PNL a refuzat să-l includă pe Mircea Diaconu în listele pentru alegerile din 25 mai, pentru a nu risca sancțiuni de la BEC. Ca urmare, acesta a hotărât să candideze independent, având nevoie de o listă de susținere cu 100.000 de semnături.

Citește și ”Crin Antonescu a dezvăluit de ce Mircea Diaconu nu a fost susținut la alegerile europarlamentare”

Diaconu a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, fiind declarat incompatibil. Agenția susține că fostul senator, care a fost simultan și director al Teatrului Nottara, nu poate candida timp de trei ani. Diaconu susține că legea îl împiedică să dețină funcții numite, dar nu îl oprește să candideze la Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel