Mircea Badea, răspuns pentru Donald Tusk după declarațiile de la Ateneul Român

Mircea Badea
Mircea Badea

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a ținut un discurs impresionant, la Ateneul Român, în limba română.

Mircea Badea a comentat acest subiect.

”Este spectaculos că Donald Tusk a vorbit în românește. A avut un discurs foarte inteligent construit, cu referire la lucrurile românești, cum ar fi: fiul meu are Duster, socrul meu a avut Dacie, idei despre Cioran, Eliade, Nichita Stănescu. Foarte tare Tusk. Nu a fost nimic exagerat, nimic patetic, nu a fost nicio notă stridentă. Omul care este la un anumit nivel de ceva timp se vede, are meciuri în picioare. Este cool, adecvat cu locul, cu momentul, este uman, normal, simpatic chiar. Ne-a făcut o paradă de cultură românească absolut impresionantă”, a spus Mircea Badea.

Referire la Duckadam

”La un moment dat, domnul Tusk a zis - aş vrea să fac un apel la toţi românii să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice - libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu. A făcut apel la emoționalul colectiv, toată lumea rezonează la cum a apărat Duckadam patru penalty-uri la rând. Era un gest care se învecinează cu eroismul. Tusk a făcut o comparație deșteaptă.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Protest Ateneu. Cioloș a băgat capul în poză. Val Vâlcu: Care este, de fapt, știrea zilei

Eu vreau, așa în abstract, să-l asigur pe domnul Tusk că unii dintre noi chiar asta fac și anume se luptă să apere libertatea și statul de drept cum a apărat Duckadam patru penalty-uri la rând. Adică unii dintre noi se luptă ca serviciile secrete să nu influențeze actul de justiție, se luptă ca unii procurori dornici de victorii personale să nu măsluiască interceptările din dosare așa cum s-a întâmplat, se luptă ca în cadrul proceselor să fie respectate drepturile fundamentale ale omului și ca judecătorii care le-au încălcat să nu ajungă apoi președinți la Curtea Supremă sau la Curtea Constituțională. Unii dintre noi chiar ne luptăm cu toate aceste lucruri, pentru statul de drept cel adevărat”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

”În România sunt niște scelerați care vor să nu fie respectate drepturile omului, vor ca unele persoane să intre la pușcărie doar pentru că nu le place de ele. Noi luptăm cu acești bizari pentru statul de drept”, a mai spus realizatorul TV.

”Eu rezonez cu îndemnul domnului Tusk. Eu asta fac de 14 ani încoace - și intenționez să fac în continuare, deși ne-a pierit mult din aplomb”, a conchis Mircea Badea.

VEZI ȘI: Ciutacu, mesaj despre Gâdea: Doar l-am ajutat să nu moară. Am contat, mulți ani, unul pe celălalt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel