Urmărește emisiunea live


Mircea Badea: Poporul a vorbit, poporul să îşi asume

Mircea Badea a comentat, alături de Petre Roman, ieșirea președintelui ales, Klaus Iohannis, la prima conferință de presă, însoțit de vasile Blaga, șeful său de campanie.

"M-aş referi mai degrabă la lucruri concrete, la certitudini. Nu ştiu cine va conduce PDL, probabil Blaga. Ce va face Băsescu? Cred că va fi premier", a răspuns Mircea Badea întrebărilor lui Mihai Gâdea.

"Eu l-aş întreba pe Petre Roman dacă Iohannis a mai avut vreo ieşire publică decât cea de după aflarea rezultatului. La acestă ieşire a fost preşedintele ales, sau preşedintele PNL? Cine îmi vorbea?", a întrebat Mircea Badea.

"Azi au vorbit amândoi. Dintr-un motiv. Preocuparea profundă a lui Klaus Iohannis pentru că s-a câştigat, care înseamnă o răspundere enormă, de care noi, PNL, trebuie să fim capabili. În mod surprizător, părea mult mai încărcat de răspundere decât tensionat, decât la aflarea rezultatelor", i-a răspuns Petre Roman.

Citește și: Vasile Blaga va fi ales noul președinte al PNL

"Noi dorim ca PNL să reuşească să facă alternativa, iar ea începe cu alegerea preşedintelui României. Primul pas a fost făcut. În politică trebuie să ajungi să ai puterea pentru a ajunge să pui în funcţiune un program.(...) Era în calitate de preşedinte al PNL, dar nu putea ignora şi funcţia de preşedinte. Are nevoie foarte mare ca echipa lui, pnl, sa faca ce a promis", a mai adăugat acesta.

"Vi se pare inadecvată situaţia în care Traian Băsescu a fost preşedinte al României şi preşedinte al PMP?", a mai întrebat Mircea Badea.

"Băsescu era clar in abuz faţă de mandat, dar era preşedinte deja instalat. Diferenţa o face faptul că există încă un preşedinte al Românie, care nu este Klaus Iohannis", a răspuns Petre Roman.

" Ce sentiment vă trezeşte imaginea de azi cu domnul Klaus Iohannis lângă domnul Blaga, vorbind la unison de viitorul României", a întrebat Mircea Badea.

"Mie îmi trezeşte un sentiment de nromalitate, este o imagine de normalitate", a răspuns Petre Roman.

"Eu nu îmi mai permit să fiu nici pesimist, nici optimist, sunt doar un observator al realităţii. Îmi pun nişte întrebări. Altfel sunt plin de optism, când îl văd pe Blaga lângă preşedintele ales, sunt optimist. Iar când îl mai văd şi pe Videanu la sediul câştigat alegerilor prezidenţiale, optismul mă inundă", a declarat Mircea Badea.

"Ceea ce mi se pare foarte important este că dacă ţara a optat, ţara să şi le asume. Poporul a vorbit, poporul să îşi asume. Iar dacă îi va veni să se jeluie, să nu o facă! Altfel sunt optimist", a conchis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel