EXCLUSIV  Mircea Badea are dreptate. Klaus Iohannis nu mai e câștigător în orice variantă, vineri s-a schimbat jocul

Mircea Badea are dreptate cu privire la Klaus Iohannis. Semnalul din presa sistemistă răstoarnă scenariile DCNews și confirmă varianta lui Mircea Badea: Klaus Iohannis, nu mai poate fi câștigător, în ambele variante- și dacă se schimbă Constituția,  și dacă nu se ajunge la un referendum simultan cu alegerile prezidențiale. 

DCNews a avansat, joi, o ipoteză privind campania lui Klaus Iohannis, în contextul în care CCR a decis că este neconstituțională legea de interzicere a amnistiei sau grațierea faptelor de corupție. Potrivit ipotezei DCNews, președintele putea câștiga capital electoral și dacă se ajungea la un referendum simultan cu prezidențialele și dacă nu se ajungea ca o lege în acest sens să fie validată de CCR.

Cele două situații erau următoarele:

Dacă proiectul de lege nu ar fi fost refăcut până în 24 octombrie, în timp util pentru a fi organizat un nou referendum simultan cu alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis avea o temă de atac în campanie: ”Corupții din PSD nu ascultă vocea poporului, exprimată pe 26 mai”.

Dacă legea de modificare a Constituției ar fi fost refăcută în acord cu CCR și s-ar fi ajuns la un nou referendum, votanții din 26 mai ar fi venit și la alegerile prezidențiale, pentru a-și finaliza demersul. Klaus Iohannis, ca inițiator al referendumurilor, ar capitaliza victoria.

Acest scenariu, postat joi seara, a fost valabil până vineri, 18 iulie. Realizatorul ”În Gura Presei”, Mircea Badea, a afirmat că ”nu există așa ceva”, nefiind încrezător în scenariul potrivit căruia, în orice situație, Klaus Iohannis ”cade în picioare”. Mircea Badea are astăzi dreptate. Situația pe scena politică și în mass media s-a schimbat radical.  

Iohannis, atacat în presa sistemistă. Eșecul de la CCR, pus pe seama președintelui

De ce are acum Mircea Badea dreptate? Pentru că s-a schimbat jocul. Presa anti-PSD nu mai are un discurs unitar, tip ”ciuma roșie” e rea, toți cei care se luptă cu PSD sunt buni. La electoratul așa-numit ”de Dreapta” pot ajunge acum și mesaje critice la adresa  unor candidați ai ”Dreptei”, mesaje validate de exponenți ai luptei cu PSD-ul. Ioana Ene Dogioiu, de exemplu, îl atacă pe Klaus Iohannis, cu doar câteva ore înainte de anunțul ”pe surse” că Dan Barna va fi candidatul USR-PLUS. Dacă, acum un an, Ioana Ene Dogioiu cerea arestarea judecătorilor CCR, pentru că au votat revocarea Laurei Codruța Kovesi, respingerea legii de interzicere a aministiei și grațierii este pusă de aceeași jurnalistă pe seama lui Iohannis. Mai precis, întrebarea scrisă de Iohannis la referendum a fost greșit formulată. Curții nu i se mai reproșează nimic, Iohannis e găsit vinovat. 

De fapt, Ioana Ene Dogioiu face un fake news, reproșându-i lui Klaus Iohannis greșelile din propunerea legislativă inițiată de USR-PLUS, PMP, PNL, PRO Europa, adică, printre alții, de contracandidați ai lui Iohannis. Însă, în momentul în care apar astfel de fracturi în mesajele pentru electoratul ”de dreapta”, Klaus Iohannis nu mai poate specula politic momentul referendumului.

Vezi și:  Cătălin Predoiu acuză ipocrizia lui Dan Barna: Ne crede proști. Dacă nu era referendumul lui Iohannis, PSD era călare pe situație acum

Vezi și: EXCLUSIV Klaus Iohannis, câștigător după decizia CCR pe referendum. Calcul favorabil președintelui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel