Mioara Roman, jefuită. Metoda ”burlanul”, mai tare decât ”accidentul”

mioara roman
mioara roman

După metoda ”accidentul”, un alt tip de înșelăciune face victime.

Toți mai mulți cetăţenii cad în plasa infractorilor care oferă diverse servicii, iar după executarea lucrărilor solicită un preț mult mai mare pentru munca prestată decât cel stabilit înaintea începerii lucrării.

A fost și cazul Mioarei Roman, care a fost jefuită după ce a primit în casa trei bărbați care s-au oferit să schimbe un burlan. 

Deși inițial aceștia au stabilit un preț, totul s-a schimbat în momentul în care bărbații au reușit să pătrundă în casa victimei.

Cum acționează escrocii

Infractorii merg și le propun proprietarilor montarea de burlane la case. După ce „meșterii” au tocmit lucrarea pentru o sumă avantajoasă pentru „beneficiari”, la final aceștia se răzgândesc și solicită sume mult mai mari decât conveniseră inițial.

Invocă fie dificultatea lucrării, fie faptul că prețul stabilit anterior era pentru metrul pătrat de lucrare și nu pentru întreaga lucrare.

Dacă proprietarul încearcă să lămurească situația persoanele devin agresive.

Recomandările Poliției

- Nu primiți în casă persoane necunoscute sau așa-ziși „meșteri” pentru a vă efectua diferite lucrări, inclusiv montarea de burlane.

- Nu acceptați imediat o propunere ce pare tentantă. Când credeți că ați identificat o oportunitate, documentați-vă mai întâi pentru a lua o decizie corectă, în cunoştinţă de cauză.

- Nu vă încredeți în necunoscuți și nu le înmânați  bani până nu faceti  propriile verificări despre aceștia.

- Fiți suspicioși şi vigilenti. Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil vă aflați în vizorul unui infractor.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel