Mioara Roman, datoare sute de mii de euro la RA-APPS. Banii, recuperați în 200 de ani

mioara
mioara

Fosta soţie a ex-premierului Petre Roman a înșelat Protocolul de Stat după ce şi-a vândut, pe furiș, vila de la Sinaia, pe care RA-APPS voia să pună sechestru. Astfel, banii pe care Mioara Roman îi datorează pe chirie şi penalităţi vor putea fi recuperaţi în 200 de ani.

Sechestrul pus pe vila Mioarei Roman din Sinaia, de care ea se plângea recent, s-a dovedit a fi un neadevăr. În fapt, potrivit informaţiilor oficiale obţinute de la conducerea RA-APPS, Mioara Roman şi-a vândut vila de la Sinaia încă din 31 august 2011, chiar înainte ca instanţa să instituie sechestrul, scrie ziarulring. „Prin Decizia civilă nr. 2186R-16.09.2011, rămasă definitivă şi irevocabilă, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra imobilului situat în Sinaia, str. Gârbovei nr. 27, proprietatea pârâtei Roman Mioara. Anticipând o eventuală executare silită, cu numai două săptămâni înainte ca instanţa de recurs să se pronunţe asupra cererii de instituire a sechestrului, pârâta-debitoare Roman Mioara a înstrăinat imobilul la data de 31.08.2011”, se arată într-un document al RA-APPS.

Mioara Roman, pentru că a refuzat să plătească chiria percepută de RA-APPS pentru vila de protocol în care locuieşte, a fost acţionată în instanţă pentru plata debitelor acumulate în cinci ani şi evacuare. Potrivit conducerii Regiei Protocolului de Stat, datoriile acumulate de Mioara Roman către instituţie se ridică la peste 350.000 de euro. Instanţa a dispus obligarea pârâtei la plata sumelor de 77.422 euro reprezentând chirie pentru perioada martie 2008-aprilie 2009, 77.422 euro reprezentând penalităţi de întârziere, precum şi 219.655 euro reprezentând contravaloare lipsă de folosinţă pentru perioada aprilie 2009-martie 2012. De asemenea, instanţa de fond a dispus evacuarea pârâtei din imobilul RA-APPS situat în str. Nikolai Gogol nr. 2”, a precizat conducerea RA-APPS, potrivit ziarulring.

Executorii judecătoreşti spun că în cazul în care persoana executată nu deţine alte bunuri, gen case sau maşini, executarea se va face pe veniturile actuale ale debitorului. „S-a constatat că valoarea expertizei mobilei deţinute de datornicul executat silit costă mai mult decât obiectul în sine şi s-a renunţat la aceste executări. Nici bunurile casnice nu mai sunt executate, printre acestea numărându-se şi televizorul. Altfel spus, nu mai rămâne decât să-i faci debitorului poprire pe o treime din venituri”, a spus Lucian Costescu, executor judecătoresc. Mioarei Roman, din pensia de 1.800 de lei, i se vor opri 600 de lei pe lună. În acest ritm, Mioara Roman va ajunge să achite datoria către RA-APPS în aproximativ 200 de ani.

“Casa în care stau este nimic pe lângă altele. Sunt 160 de metri pătraţi, atât este suprafaţa locuibilă. Am un living de 28 mp, sufragerie de 21 mp şi birou de 16 mp şi deasupra la fel, trei dormitoare. Nu garaj, nu nimic.”, spunea Mioara Roman.

Guvernul a prezentat, miercuri, lista chiriaşilor RA-APPS, pe care figurează, printre alţii, Daniel Funeriu, Adrian Severin, Gabriel Cotabiţă, Valentin Samungi, Ion Ţiriac, Gelu Voican Voiculescu sau Alexandru Nazare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel