Minority SafePack: Peste 900.000 de semnături

Tamas Sandor şi Antal Arpad, UDMR, au declarat că acţiunea de strângere de semnături pentru susţinerea Iniţiativei Cetăţeneşti Europene Minority SafePack se apropie de 1 milion de semnături.

Iniţiativa Safety Pack îşi propune să contribuie la protejarea şi afirmarea intereselor minorităţilor naţionale şi etnice autohtone din Europa şi a intrat în linie dreaptă, până acum fiind colectate peste 900.000 de semnături din cele un milion necesare.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi primarul municipiului, a precizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că principala condiţie pentru acceptarea acestei iniţiative de către Comisia Europeană este să se adune un milion de semnături din cel puţin şapte state europene, iar până acum s-au strâns un număr însemnat de adeziuni din România, Ungaria, Spania şi Letonia, ţări cărora li se vor alătura în scurt timp Danemarca, Slovacia, Croaţia, Bulgaria, dar, probabil, şi Italia, Slovenia şi Polonia.

'Cu siguranţă, condiţia de a avea semnături din şapte state va fi atinsă, dar şi cota de un milion de semnături. Acum sunt circa 902.000 de semnături, deci ne mai trebuie în jur de 100.000', a declarat Antal Arpad. În judeţul Covasna au fost adunate circa 253.000 de semnături, de zece ori mai multe decât angajamentul asumat, a precizat liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean.

Acesta a adăugat că UDMR Covasna se va implica în finalizarea acestei acţiuni, urmând ca în zilele rămase să iasă cu standuri în municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc pentru a mai aduna câteva sute de adeziuni.

[citeste si]

Minority SafePack, iniţiat de membri ai UDMR şi Federaţia Minorităţilor Naţionale din Europa (FUEN), are ca motto 'Nu eşti singur. Un milion de semnături pentru diversitatea Europei' şi îşi propune să contribuie la protejarea şi afirmarea intereselor minorităţilor naţionale şi etnice autohtone europene în următoarele domenii: limbi regionale şi minoritare, cultură şi învăţământ, politica regională, reprezentare publică, egalitate, audiovizual şi alte instrumente media, sprijin regional (de stat).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel