Minoră bătută cu o coadă de topor din motive necunoscute

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un bărbat, de 42 ani, din localitatea gălăţeană Iveşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce, în noaptea de Revelion, şi-a bătut crunt fiica, de şapte ani, cu o coadă de topor.

Fata locuia cu tatăl ei, cu doi fraţi şi cu bunica paternă, iar din motive rămase încă necunoscute, în noaptea de Revelion, ea a fost lovită de mai multe ori cu o coadă de topor de către tată, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Oana Hâncu.

'Inculpatul este cunoscut ca fiind o persoană agresivă. În data de 31 decembrie 2017 acesta a aplicat fiicei sale în vârstă de şapte ani mai multe lovituri în zona toraco-abdominală cu coada unui topor', a spus Oana Hâncu.

În urma agresiunii, fata a fost transportată la Spitalul de Copii Sf. Ioan din Galaţi unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă prin care i-a fost scoasă splina.

'În urma examinării medico-legale s-a stabilit că minora a suferit leziuni traumatice ce necesită 45-50 de zile de îngrijiri medicale. Acestea i-au pus în primejdie viaţa. Minorei i-a fost cauzată o puternică hemoragie internă şi o infirmitate fizică permanentă prin splenectomie', a precizat Oana Hâncu.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Copii din Galaţi, fetiţa este stabilă hemodinamic şi respirator după operaţie, având în prezent o evoluţie favorabilă. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor asupra unui membru al familiei, iar dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă de la cinci la 12 ani şi jumătate de închisoare. Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului(DGPC) Galaţi care a demarat o anchetă socială.

'Să dea Dumnezeu ca fetiţa să fie sănătoasă şi în momentul în care medicii decid externarea vom căuta o soluţie, fie în familia ei extinsă, fie o vom lua în sistemul de protecţie la un centru sau la un asistent maternal. În noaptea de 31 decembrie a fost bătută crunt de tată, cu hemoragie internă, cu fracturi costale, ruptură de splină. I-a fost scoasă splina. Fetiţa locuia doar cu tatăl şi cu bunica paternă, iar în noaptea de 31 decembrie a fost bătută crunt de tată. Mama a revenit la domiciliu şi i-a luat pe ceilalţi doi copii minori pentru a nu fi şi ei suspuşi riscului. Nu ştim exact de ce mama nu era la domiciliu. Din unele date ar fi vorba de un domiciliu la Vaslui al mamei', a declarat purtătorul de cuvânt al DGPC Galaţi, Ciprian Groza.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel