Minivacanță de Sfânta Maria. Ciolacu, măsuri de urgență pentru români

Vicepremierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o serie de întâlniri de lucru și discuții pentru asigurarea măsurilor necesare pentru desfășurarea în bune condiții a mini-vacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și sărbătorirea Zilei Marinei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vicepremierul Ciolacu a discutat cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și ministrul Economiei, Mihai Fifor.

În cadrul discuțiilor, ministrul Carmen Dan a arătat că, în perioada 12-15 august, "peste 24.000 de efective ale MAI vor contribui la asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, la creșterea siguranței rutiere și la fluidizarea traficului pe traseele spre mare și spre munte, precum și în localitățile unde sunt organizate manifestări cu public numeros", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, la activitățile organizate de Ziua Marinei Române peste 1.100 angajați ai MAI vor fi prezenți la datorie. Peste 4.700 de pompieri și paramedici sunt pregătiți să intervină în cazul producerii unor situații de urgență.

Totodată, Inspectoratul General de Aviație pune la dispoziție 14 elicoptere, dintre care 7 pentru intervenții în caz de urgențe medicale. De asemenea, la punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat personalul, astfel încât 3.200 de polițiști de frontieră vor acționa pentru a asigura reducerea timpului de așteptare la graniță.

În ceea ce privește circulația pe căile ferate, ministrul Cuc l-a informat pe vicepremierul Ciolacu că a dispus suplimentarea trenurilor pentru preluarea fluxului sporit de călători, precum și a personalului în marile gări, la casele de bilete, pentru evitarea supraaglomerării.

Totodată, pentru derularea traficului în condiții de siguranță, în contextul avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, se fac verificări suplimentare la sistemele de climatizare și sunt pregătite stocuri de apă pentru situații speciale. Pentru siguranța traficului feroviar, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată, se arată în comunicat.

Pe de altă parte, ministrul Fifor l-a asigurat pe vicepremierul Ciolacu că va fi continuat controlul pentru respectarea drepturilor consumatorilor în rețeaua de produse alimentare și servicii de alimentație publică.

La rândul său, ministrul Bodog a afirmat că vor continua măsurile stabilite la începutul sezonului estival, respectiv acțiunile de control la agenții economici din zonele turistice, efectuate de inspectorii sanitari ai direcțiilor de sănătate publică județene. De asemenea, serviciile de ambulanță sunt pregătite să asigure asistența medicală în caz de nevoie, se mai spune în comunicat.

Potrivit Executivului, în perioada 12-15 august, la nivel național, vor avea loc 233 de manifestări publice, religioase și culturale, ceremonialuri militare, depuneri de coroane de flori și exerciții demonstrative, la care se estimează participarea a peste 600 de mii de persoane, cele mai importante fiind în Constanța, Brăila, Neamț, Cluj, Suceava, Maramureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel