Ministrul Ştefan-Radu Oprea participă, la Haga, la Global Entrepreneurship Summit

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan-Radu Oprea, va participa, în perioada 3 - 5 iunie, la Haga, la Global Entrepreneurship Summit. Evenimentul este organizat de guvernele american şi olandez şi este patronat de Regina Maxima a Regatului Ţărilor de Jos, precizează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) într-un comunicat remis luni AGERPRES.

'În cadrul sesiunii plenare şi panel-urilor, ministrul Oprea va aborda teme de interes pentru România şi pentru economia globală, cum ar fi: creşterea capacităţii guvernelor de a îmbunătăţi ecosistemul start-up-urilor, finanţarea modelelor de business inteligente, antreprenoriatul, accesul start-up-urilor la capital şi asocierea acestora cu firmele multinaţionale, investiţiile sustenabile, conectivitatea, industriile viitorului (5G, inteligenţa artificială)', se mai arată în comunicat.

La Summit, vor mai participa Michael R. Pompeo, secretarul de stat al SUA, Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Cecilia Malmström, comisar european pentru comerţ, şi miniştrii comerţului din Olanda, Germania, Franţa şi Finlanda. În planul relaţiilor cu ţara-gazdă, ministrul Oprea va avea marţi o întâlnire bilaterală cu Sigrid Kaag, ministrul pentru comerţ exterior şi cooperare pentru dezvoltare al Olandei. Ştefan-Radu Oprea va propune relansarea dialogului instituţional pe componenta economică, organizarea unor acţiuni pentru mediile de afaceri din cele două ţări, valorificarea oportunităţilor de cooperare insuficient explorate şi remedierea dezechilibrului din schimburile comerciale bilaterale.

Totodată, ministrul român va reitera solicitarea adresată autorităţilor olandeze pentru o abordare raţională, imparţială şi echitabilă în ceea ce priveşte aderarea la OCDE şi la Spaţiul Schengen - cu recunoaşterea îndeplinirii criteriilor, a eforturilor şi rezultatelor remarcabile obţinute în acest sens de România. 'Aceste argumente sunt, de altfel, recunoscute de preşedintele Confederaţiei Industriei Olandeze, ai cărei membri se poziţionează, de aproape trei decenii, pe locul 1 între investitorii străini din România, cu un capital înregistrat de aproximativ 10 miliarde euro şi pe locul 8 între partenerii comerciali, cu aproape 5 miliarde euro schimburi bilaterale anuale', subliniază documentul citat.    

La GES 2019 participă aproximativ 1.200 de companii din 170 de ţări, precum şi 400 de investitori internaţionali - business angels, investitori instituţionali şi corporatişti. După o selecţie riguroasă, din România au fost acceptate opt start-up-uri şi scale-up-uri apreciate ca având un potenţial ridicat de dezvoltare: Impact Hub Bucharest, ENTy, JustNow Inc, re.flex - Kineto tech rehab SRL, Smart EpiGenetX SRL, Wyliodrin SRL, Coduck Brothers şi Energia Ta. Global Entrepreneurship Summit este la a noua ediţie şi este pentru prima dată organizat în Uniunea Europeană. Tema principală a acestei ediţii este 'Viitorul acum', discuţiile urmând a se concentra pe cinci zone de investiţii, asociate obiectivelor de dezvoltare sustenabilă: Agro-alimentar, Conectivitate, Energie, Sănătate şi Apă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel