Ministrul Sănătății, informație îngrijorătoare despre spitalele de pediatrie

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a afirmat, vineri, la o unitate medicală din Pitești care a fost dotată cu un computer tomograf de înaltă performanţă că spitalele de pediatrie din ţară sunt departe de standardele europene. 

Ministrul Sănătății a declarat că problemele sunt atât din punct de vedere al dotărilor, cât şi al formării de medici specialişti pentru copiii. Sorina Pintea a vizitat şi Secţia de Recuperare Neuromotorie, ce a fost renovată în întregime. "Piteştiul este, hai să spun, un exemplu fericit, insuficient încă dotat şi sper că odată ce vom stabili nişte coordonate comune, Ministerul Sănătăţii să-şi aducă un aport considerabil", a spus Pintea.
 
"Nu putem spune că am ajuns tocmai în Europa"
 
Ministrul a adăugat faptul că mai sunt multe de îmbunătățit pentru ca România să ajungă la nivelul asistenței medicale din Europa de vest. "Pe zona de pediatrie încă  nu putem spune că am ajuns tocmai în Europa. La pediatrie am început timid, s-a început din 2016, cu noi supraspecializări, cum ar fi cardiologia pediatrică, nefrologia pediatrică, dar mai sunt încă foarte multe lucruri de făcut",  a apreciat Sorina Pintea. Aceasta a laudat totuși zona de recuperare a spitalului din Pitești: "Ceea ce mi-a plăcut foarte mult în acest spital a fost zona de recuperare, pentru că, atât la adulţi, cât şi la copii, pe zona de recuperare România stă foarte prost."
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel