Ministrul Pricopie, despre manualele digitale la ciclul primar

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a anunţat vineri, la Constanţa, că doar elevii claselor I și a II-a din ciclul primar vor primi manuale digitale din 15 septembrie.

"Dacă vorbim de manualele de la clasa a III-a până la a XII-a, nu sunt modificări, adică din păcate venim tot cu manuale vechi, unele chiar de peste 10-12 ani. Dacă vorbim de manualele pentru clasa I şi a II-a, conform procedurilor legale, suntem obligaţi să aşteptăm decizia Consiliului Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Eu cred că ne apropiem de momentul la care CNSC va da verdictul. De fapt, ştiţi bine că sunt mai multe solicitări la CNSC din partea unor editori, una a fost deja respinsă, mai sunt 17 dacă nu mă înşel, care au fost conexate. Urmează o decizie a instanţei şi nu ne putem pronunţa înainte de aceasta, dar eu cred că vom merge în direcţia bună şi că vom avea manuale pe 15 septembrie, evident în format digital pentru că nu cred că-şi imaginează cineva că de astăzi până pe 15 septembrie se pot tipări sau distribui 800.000-900.000 de manuale. Dacă decizia e pozitivă atunci manualele vor putea fi încărcate pe internet imediat ce se semnează contractele", a declarat, vineri Remus Pricopie, citează Agerpres.

Cât despre structura curriculară a noului an şcolar 2014-2015, ministrul Educației a precizat că nu apar materii noi. pentru învăţământul din ciclul primar.

"Nu sunt materii noi la învăţământul primar, sunt doar materii opţionale noi şi este normal şi o să creştem numărul de opţionale nu numai pe primar, ci pe toate ciclurile. De fapt, în anii următori va trebui să avem o reaşezare în special la nivelul liceului. Cu ocazia noilor planuri cadru şi programe aprobate vom încerca să creştem numărul de opţionale pentru elevii de liceu, în special pentru clasele a XI-a şi a XII-a, pentru că este normal aşa. Elevii din aceste clase deja se orientează pentru o anumită profesie, pentru un anumit domeniu şi este normal să-i dai posibilitatea elevului, evident, în urma discuţiei cu părinţii, să se orienteze către o disciplină sau alta", a mai spus Pricopie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel