Ministrul Muncii spune cum vor fi calculate salariile demnitarilor, primarilor şi viceprimarilor

Lia Olguţa Vasilescu a explicat miercuri că în legea salarizării unitare va exista un capitol separat referitor la salariile demnitarilor, primarilor şi viceprimarilor, arătând că acestea vor fi calculate pornind de la salariul mediu pe economie.

"Este un capitol separat pentru indemnizaţiile demnitarilor, primarilor şi viceprimarilor, care se calculează începând cu salariul mediu pe economie. De ce am făcut acest lucru? Cred că este o precizare care trebuie făcută, pentru că la toţi ceilalţi bugetari se porneşte de la salariul de bază, la care se adaugă sporurile. Or, demnitarii, primarii şi viceprimarii au indemnizaţii care nu cuprind niciun fel de sporuri, nici măcar sporul de vechime, şi atunci, ca să fie pe o bază corectă pentru toată lumea, s-a optat pentru această variantă", a explicat Olguţa Vasilescu în debutul şedinţei de guvern.

[citeste si]

Ea a subliniat că până în anul 2021 vor fi corectate toate "inechităţile" în sistemul de salarizare, urmând ca după acest an fiecare bugetar să beneficieze de o creştere egală a salariilor.

"Până acum, sindicatele au primit foarte bine această lege. Va trebui să o avem adoptată până la 1 iulie anul acesta", a adăugat ministrul Muncii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel