Ministrul Mănescu - discuţii, la New York, cu omologul armean; Armenia doreşte dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu România

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a avut miercuri, în marja Adunării Generale a ONU de la New York, o întrevedere cu omologul armean, Zohrab Mnatsakanyan.

Ministrul Mănescu a apreciat noua dinamică înregistrată în relaţiile Erevanului cu UE, evidenţiind oportunităţile create, în plan bilateral, în contextul implementării Acordului de Parteneriat Consolidat şi Cuprinzător între Uniunea Europeană şi Republica Armenia. De asemenea, şefa diplomaţiei române a evidenţiat creşterea susţinută a comerţului româno-armean în anul 2018, pe fondul aplicării provizorii a Acordului, se arată într-un comunicat al MAE transmis joi AGERPRES.

Ministrul român al Afacerilor Externe a reliefat importanţa cursei directe a companiei Tarom pe ruta Bucureşti-Erevan, lansată la 3 aprilie, pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale sub toate aspectele, în special în ceea ce priveşte contactele interumane şi de afaceri. În context, Ramona Mănescu a punctat importanţa dialogului interparlamentar şi a utilizării formatelor de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică.

Ministrul de Externe din Republica Armenia a împărtăşit dorinţa de dezvoltare, în continuare, a relaţiilor bilaterale, cu accent asupra dinamizării dialogului politic şi a cooperării economice dintre cele două ţări, inclusiv prin valorificarea facilităţilor create de lansarea cursei aeriene directe Bucureşti-Erevan. El a subliniat şi importanţa conferită de partea armeană dezvoltării relaţiilor cu UE, în special sub aspectul valorificării oportunităţilor create prin implementarea Acordului de Parteneriat Consolidat şi Cuprinzător, precizează MAE.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel