Ministrul Justiției, la DEZBATERE: Violatorii, criminalii și recidiviștii NU beneficiază de grațiere

"Violatorii și recidiviștii nu beneficiază de grațiere", a spus Ministrul Justiției Florin Iordache la dezbaterea publică privind proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală și proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse.

[citeste si]

"Discutăm despre un proiect al legii graţierii. (...) Vreau să vă spun de la început că nu vor beneficia (de graţiere - n.r.) nici violatorii, nici criminalii, nici cei care sunt acuzaţi de fapte de corupţie, nici cei care sunt recidivişti şi condiţia principală pe care noi am pus-o este aceea de recuperare a prejudiciului. Cel de-al doilea act normativ este cel care vine să pună în concordanţă deciziile Curţii asupra Codului penal', a explicat Iordache.

Ministrul Justiţiei a mai spus că, săptămâna trecută, Curtea Constituţională a hotărât că încă şase articole din Codul penal şi din Codul de procedură penală sunt neconstituţionale. 'În aceste condiţii, se impune, după ce vor apărea motivările pentru aceste articole, să venim din nou cu modificări', a afirmat Iordache. La dezbaterea de la Ministerul Justiţiei participă, printre alţii, secretarul de stat Constantin Sima şi directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel