Ministrul Justiției, declarații după dezbatere. Răspuns pentru Iohannis

Ministrul Florin Iordache, după dezbaterea publică pe ordonanţele din justiţie, a spus că va ține cont de toate propunerile care i-au fost făcute.

Ministrul Justiției a spus că actele normative nu se fac pentru politicieni, ci vizează politica penală a statului.

De asemenea, Florin Iordache, a anunţat că va veni în faţa Guvernului cu nişte acte coerente privind legislaţia penală, care să respecte consultarea publică.

Întrebat cum îi răspunde lui Klaus Iohannis, care a cerut Executivului să abandoneze demersurile privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, ministrul Florin Iordache a răspuns: "Voi veni în faţa Guvernului cu nişte acte coerente, care să respecte consultarea publică".

DC News a transmis în format LIVE TEXT discursul ministrului Iordache:

- I-am primit pe toți cei care au vrut să discute cu noi. Am luat act și vom analiza toate propunerile care au fost făcute. În aceste condiții, vreau să fac câteva precizări despre cele două acte normative. Pentru actul care vizează grațierea, de la început am zis că nu se adresează unor anumite persoane. Nu se adresează criminalilor, violatorilor și celor care au făcut acte de corupție.

- În cel de-al doilea act normativ am ținut cont de recomandările CCR. Dacă am un an, fosta conducere a Ministerului a putut veni să repare prin ordonanță 60 de modificări pe care le-a precizat CCR, noi acum încercăm să remediem 6 prevederi pe care CCR ni le-a impus de un an. Era treaba Parlamentului să remedieze acest lucru.

- Ne dorim niște legi clare, coerente, niște legi pe care fiecare cetățean să le poate respecta. Vreau să repar toate lucrurile care nu sunt în concordanță cu o legislație clară, modernă și europeană.

- Niciun politician nu va beneficia de grațiere. Actele normative nu se fac pentru politicieni, ci se fac pentru a rezolva politica penală a statului.

[citeste si]

- Liviu Dragnea nu mi-a cerut să reglementez aceste lucruri.

- Am întrebat în sală la ce fel de dezbatere se referă fiecare. Și adoptarea prin asumare de răspundere în Parlament are componentă de dezbatere, în cele 5 zile; la fel și prin lege organică.

- Până nu finalizez cele două acte normative nu pot să vă spun cu ce recomandare mă voi duce. Voi avea o discuție și cu premierul Sorin Grindeanu și apoi vom anunța în ce variantă va fi trecut proiectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel