Ministrul Justiției: Dacă PROTOCOLUL este ilegal, probele sunt nule

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3,  că în situația în care protocolul încheiat între Ministerul Public și Serviciul Român de Informații ar fi nelegal, pe cale de consecință, probele administrate în dosare în baza acestuia ”clar sunt nule”. 

”Fără îndoială, dacă acel protocol este ilegal, probele respective clar sunt nule și atunci acele dosare, fără îndoială, nu trebuie să existe”, a declarat ministrul Iordache, întrebat care sunt consecințele jurdice în condițiile în care se dovedește că protocolul dintre Servicii și Parchet este ilegal sau neconstituțional și dacă probele adunate în dosarele respective pe baza cărora s-au condamnat oameni mai sunt de luat în seamă.

Totodată, ministrul Justiției a mai precizat că va face verificări în privința acestor protocoale.

”Este datoria mea ca parlamentar și ca ministru să vedem dacă există aceste protocoale și, dacă aceste protocoale s-au făcut cu încălcarea legii, cineva trebuie să răspundă. Este exact cum spuneați dumneavoastră, dacă facem dosare cu probe care s-au făcut cu încălcarea legii, cei care le-au făcut fără îndoială trebuie să răspundă”, a mai spus ministrul Justiției. 

Citește și: PÎCCJ recunoaște protocolul cu SRI. Atribuțiile ofițerilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel