Ministrul Ivașcu, întâlnire la nivel înalt: Summit Internațional

George Ivașcu
George Ivașcu

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a participat în perioada 22 – 25 august 2018, la cel de-al IV-lea Summit Cultural Internațional desfășurat la Edinburgh (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Scoția).

Evenimentul a reunit sectorul artistic, miniștri ai culturii, decidenți din institutele culturale din peste 40 de țări, iar temele de discuție au vizat probleme din domeniu, în contextul social și economic actual.

Cu acest prilej, Ministrul Culturii și Identității Naționale s-a întâlnit cu Sir Ciaran Devane, directorul executiv British Council. Cei doi oficiali au discutat despre importanța unei strategii comune în politici culturale pe o perioadă de 10 ani, urmând ca în luna octombrie a acestui an să aibă o nouă întrevedere la Londra.

Întâlnire cu omologul său, Fiona Hyslop

Cu ocazia deplasării la Edinburgh, George Ivașcu s-a întâlnit și cu omologul său, Fiona Hyslop, viceprim - ministru în Guvernul Scoțian, responsabil în domeniul culturii, turismului și afacerilor externe.

"Am avut o dicuție foarte importantă cu doamna viceprim-ministru în ceea ce privește domeniul cultural din ambele țări, referitoare la necesitatea investițiilor în infrastructura culturală, România făcând deja pași importanți prin adoptarea în luna iulie a acestui an, a Ordonanței de Urgență pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii. De asemenea, am discutat și despre modificări legislative care vizează protejarea patrimoniului național, dar și despre investiții în artele spectacolului și ale cinematografiei. Astfel, am stabilit împreună cu doamna Hyslop o agenda comună prin care colaborarea dintre tările noastre să facă posibil schimbul de experiență și crearea unui parteneriat de lungă durată", a punctat George Ivașcu.

Întâlnire și cu artiști români stabiliți în Edinburgh și în regiunile învecinate

De asemenea, Ministrul Culturii și Identității Naționale a avut o întâlnire și cu artiști români stabiliți în Edinburgh și în regiunile învecinate, precum și cu directorul interimar al ICR Londra, doamna Magda Stroe. Întâlnirea a fost găzduită de Consulatul General al României la Edinburgh și s-a discutat pe marginea unor variante de a marca împreună Centenarul Marii Uniri printr-un eveniment în acest oraș care este gazdă a celui mai important festival internațional cultural.

"Discuția cu românii din diaspora a fost una extrem de plăcută și de călduroasă. Mi-am propus ca în cadrul Departamentului de Identitate Națională din Ministerul Culturii să inițiem și să menținem o bună relație cu românii noștri de peste hotare, prin promovarea activităților pe care aceștia le desfășoară în țările în care s-au stabilit, făcând astfel cunoscute publicului românesc, valorile noastre internaționale", a mai spus Ministrul George Ivașcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel