Ministrul italian de finanțe: Trump și susținătorii Brexit-ului au viziune

Ministrul de finanţe al Italiei, Pier Carlo Padoan, a criticat făţiş UE, afirmând că 'problema Europei este Europa' şi îndemnându-o 'să ia în serios populismul'.

'Provocarea pe care o reprezintă susţinătorii Brexitului şi ai lui Donald Trump este că ei au o viziune, fie că suntem sau nu de acord cu aceasta. În schimb, noi în Europa nu avem' (o viziune), a subliniat ministrul italian, în timpul unei dezbateri în cadrul World Economic Forum (WEF) cu privire la modul în care elitele pot stabili din nou legături cu clasele de mijloc. 

'Sunt îngrijorat pentru că Europa nu are strategie pentru a face faţă noii feţe a mondializării. Ea nu face decât să reacţioneze', a spus Padoan, care a mers şi mai departe afirmând că 'problema Europei este Europa'. 

În acest context, ministrul italian a îndemnat UE 'să ia populismul în serios'. 

'Cei care votează pentru idei populiste nu sunt toţi răi. În numeroase cazuri, aceştia sunt persoane bune, cetăţeni buni, care au preocupări reale legate de viitorul copiilor lor, locul de muncă sau securitatea lor', a explicat el, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel