Ministrul invitat afară din București de Firea, ALERTĂ în București: E ALARMANT

Gabriela Firea FOTO AGERPRES
Gabriela Firea FOTO AGERPRES

Ministrul Mediului, invitat să plece din București de către Gabriela Firea, face declarații tăioase despre situația din capitală. 

Costel Alexe, ministrul Mediului, a afirmat, la Digi24, că, deși există un plan de măsuri pentru a diminua nivelul de poluare la nivelul municipiului București, el nu este implementat cum ar trebui. ”Dacă ar fi implementat cum ar trebui, n-am mai avea atât de multe zile cu valori ridicate sau depășiri în fiecare an” a afirmat ministrul. Întrebat ce ar trebui să facă Primăria Capitalei, ministrul a răspuns că,  România este în procedură de contencios în CE, nereușind că convingă că situația se îmbunănătățește și ”suntem azi în situația în care doar așteptăm verdictul”, ”care va însemna pentru România o amendă de 100.000 și 400.000 de euro până vom reuși să avem zile fără depășiri”.

”E alarmant” 

În București, ministrul a recomandat purtarea de măști, ca măsură de protecția în fața poluării. Costel Alexe și-a susținut în continuare zicerile, la Digi24: ”E ALARMANT ca, de la an la an, să avem atât de multe zile cu depășiri. Dacă în 2013, discutam de 24 de zile cu depășiri, în 2018, am avut 70 de zile cu depășiri. Bucureștenii, în 1 din 5 zile ale unui an respiră aer poluat mai mult decât ar trebui, 1 din 5 zile ale unui an sunt zile cu depășiri peste ceea ce este în mod normal permis”. 

(w670)

”Nu fac politică pe subiecte de mediu”

După ce i s-a spus că e panicard, ministrul a ținut să facă precizarea că el nu e în campanie electorală: ”Nu fac politică pe calitatea aerului în România sau pe subiecte de mediu. Nu o spune Costel Alexe, ministrul Mediului, ci OMS că în zilele în care populația respiră aer mai poluat decât e permis, sănătatea oamenilor e pusă în pericol, iar pragul de alertă, în București, a ajuns să fie într-un prag foarte mare pe parcursul unui an”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel