Mihai Fifor, ministrul Internelor, declarații la sediul MAI

Mihai Fifor FOTO AGERPRES
Mihai Fifor FOTO AGERPRES

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a susținut, luni, o declarație de presă la sediul ministerului.

-LIVE TEXT:

- Raed Arafat va prezenta săptămâna aceasta primele concluzii ale grupului pe care în coordonează. Pe 8 august facem o prezentare a dispeceratului integrat 112.

- În ceea ce priveşte cazul Caracal, informaţiile vor fi oferite de DIICOT. Vă asigur că avem în teren unii dintre cei mai buni criminalişti ai Poliţiei Române. Este bine că se lucrează, că se lucrează în ritm alert și se administrează probe însă informațiile din ancheta procurorilor vor fi oferite de DIICOT. Pot însă să vă ofer câteva repere care privesc eforul angajaților Ministerului de Interne în această anchetă, derulată sub coordonarea DIICOT. Vă asigur că avem în teren la această oră unii dintre cei mai buni specialiști criminaliști ai Poliției Române, precum și un dispozitiv de polițiști din mai multe structuri: poliție judiciară, combaterea criminalității organizate, operațiuni speciale și analiza informațiilor. Avem în teren 46 de polițiști de combatere a criminalității organizate, 23 de criminaliști de la INC, 26 din cadrul Direcției Generale a Poliției București, 27 de la Operațiuni Speciale, 19 de la Direcția de Investigații Criminale, 8 de la Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor, 51 de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, 17 de la Inspectoratul de Poliție Dolj.

- Am dispus măsuri în cazul Galaţi. Vor fi luate cele mai aspre măsuri.

- Am solicitat poliţiei şi jandarmeriei creşterea numărului patrulelor mixte de pe teren.

- Astăzi am avut o videoconferinţă cu şefii de inspectorate. Am dispus continuarea activităţilor de verificare a celor care fac transport ilegal de persoane. Deja apar primele rezultate. Acţiunea va fi derulată periodic.

- Principala mea așteptare de la generalul Florea este să facă de îndată o analiză a Inspectoratului de Jandarmi, Jandarmeriei Române, urmând ca acesta să-mi prezinte în maximum o săptămână primele măsuri pentru eficientizarea activității acestei instituții.

- Astăzi am luat câteva decizii organizatorice care au ca scop creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului, dar și de încredere în Ministerul Afacerilor Interne și în instituțiile din subordine. În acest sens, am dispus încetarea împuternicirii în funcție a șefului Jandarmeriei Române, domnul Cătălin Ionuț Sindile, și l-am împuternicit în această funcție pe generalul de brigadă Constantin Florea.

Domnul general a ocupat până acum funcție de inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi, are o experiență în Jandarmerie de aproape 30 de ani și este unul dintre puținii generali ai Jandarmeriei Române 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Luni, 5 august a.c., începând cu ora 18.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, Mihai-Viorel FIFOR va susține  o declarație de presă, informează Ministerul Afacerilor Interne.

DC News va transmite, în format live text, în cadrul acestui articol, principalele declaraţii ale lui Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel