Ministrul Energiei, Toma Petcu îi dă dreptate lui Ponta: Proastă pregătire

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat joi că a observat, în ultimul interval de timp, o proastă pregătire a perioadei de iarnă realizată de fostul guvern, precizând că a cerut Corpului de control să facă verificări în acest sens la complexele energetice Hunedoara şi Oltenia, precum şi la Ministerul Energiei. Fostul premier Victor Ponta făcea în urmă cu doar o zi aceeași observație. 

"Am observat în acest timp o proastă pregătire în prealabil a perioadei de iarnă de către fostul guvern. În primul rând, stocurile de cărbune la centralele termoelectrice. Aici m-aş referi la CE Oltenia, unde avem la ora actuală 357.000 de tone. Cu un consum zilnic pe vârf orar de 80.000 de tone, ne-ar asigura o durată de funcţionare doar pentru patru zile. La CE Hunedoara avem la ora actuală în stocuri 30.000 de tone. Cu un consum zilnic de 6.100 de tone pe zi, asta înseamnă o funcţionare de maxim patru zile", a declarat Petcu, la începutul şedinţei de Guvern. 

El a precizat că a solicitat verificări referitoare la modul de pregătire a perioadei de iarnă din perspectiva aprovizionării cu energie. 

"Pentru a stabili cum s-a ajuns la situaţia de a fi tot timpul la limita stocului de cărbune, riscând chiar oprirea lor de multe ori, am dispus Corpului de control verificarea modului de pregătire a perioadei de iarnă în cele două complexe şi în Ministerul Energiei", a adăugat ministrul. 

În urmă cu doar o zi, Victor Ponta a spus că guvernul tehnocrat nu a pregătit bine iarna, România fiind la mâna naturii, în condițiile în care rezervele strategice pentru încălzire ar ajunge doar până pe 15 ianuarie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel