Ministrul Educației, Pavel Năstase, răspuns pentru Turcan

Ordinul privind numirea directorilor de unităţi de învăţământ preuniversitar a fost emis pe 6 ianuarie şi publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie, nefiind antedatat, a declarat marţi, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase. 

Răspunsul ministrului Educației vine ca urmare a acuzelor lansate de Raluca Turcan, care a susţinut că vineri nu exista un ordin al ministrului Educaţiei cu privire la numirea în funcţii a directorilor de şcoli, ci doar o notă. Ea l-a acuzat pe Pavel Năstase că ar fi antedatat actul, motiv pentru care a cerut autorităţilor statului să se autosesizeze. 

"Ordinul respectiv a fost înregistrat vineri, pe 6 ianuarie, şi a fost trimis către Monitorul Oficial şi publicarea s-a făcut pe 9 ianuarie - luni. A fost weekend. Ordinul de ministru a fost dat vineri după consultarea inspectorilor generali şi a fost trimis la Monitorul Oficial pentru publicare. Monitorul Oficial l-a publicat abia luni, pe data de 9. Deci, el intră în funcţiune după publicarea în Monitorul Oficial. Adică, începând cu data de luni", a explicat Pavel Năstase. 

El a precizat că deciziile privind numirea temporară a directorilor pe posturile care nu s-au ocupat prin concurs au fost luate de inspectorii generali, conform procedurii. 

"Inspectorii generali, în cursul dimineţii, au făcut şedinţe la nivelul consiliilor de administraţie. Este o procedură care trebuie respectată, nu inspectorul general a numit un director acolo. Consiliile profesorale, după aceea consiliul de administraţie şi după aceea inspectorul general dă numirea respectivă", a mai spus Năstase, conform Agerpres.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel