Ministrul Educației, MĂSURI după REZULTATE BAC 2015 EDU.RO

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că în județele unde promovabilitatea la Bacalaureat a fost sub 50% se vor lua măsuri care să conduca la rezultate mai bune ale candidaților.

Sunt trei județe cu promovabilitate sub 50%, două dintre ele, Giurgiu și Teleorman, au înregistrat o scădere față de anul trecut, în timp ce Ilfov a înregistrat o creștere cu 11,6% față de 2014.

Sorin Cîmpeanu a explicat că în privința măsurilor ce trebuie luate sunt "foarte multe idei", dar că este convins că măsurile în educație nu pot fi senzaționale de la un an la altul, în condițiile în care se știe deja că sistemul de educație este unul "inerțial" prin definiție.

"Sigur că putem să avem un procent de promovare la nivel național mult mai bun dacă schimbăm structura Bacalaureatului. După cum știți, înainte de 2010, era o cu totul altă structură a examenului de Bacalaureat, erau note acordate la probele orale și, sigur, asta a schimbat foarte mult. Dacă ne dorim să avem procent de promovare mai mare putem să luăm unele măsuri, dar sunt convins că nimeni nu-și dorește un procent de promovare mai mare, ci își dorește, în ultima instanță, o pregătire mai bună a absolvenților noștri. Aceste măsuri necesită timp și perseverență", a spus ministrul.

VEZI ȘI: REZULTATE BAC 2015 EDU.RO. Vezi notele pe județe

El a menționat că sunt măsuri care se impun la nivelul organizării sistemului de educație din cele două județe, însă cu toate aceste măsuri ce țin de sprijinul material, dacă nu vor fi dascăli bine pregătiți și devotați care să-și facă datoria așa cum se cuvine la clasă, rezultatele nu vor fi suficient de bune, așa cum se așteaptă.

Întrebat dacă în urma analizei care va fi realizată dupa finalizarea examenului de Bacalaureat din acest an vor fi făcute schimbări în structura acestui examen, ministrul Educației a precizat că o astfel de modificare nu poate fi promovată nici prin ordin de ministru, nici prin hotărâre de guvern. El a adăugat că vor fi consultări cu sindicatele, cu elevii, cu asociațiile studenților, cu asociațiile de părinți, fără a există vreo constrângere de timp, scrie Hotnews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel