Ministrul de interne francez: Noi informații despre autorul atacului de la Strasbourg

Ministrul de interne francez: Noi informații despre autorul atacului de la Strasbourg
Ministrul de interne francez: Noi informații despre autorul atacului de la Strasbourg

Ministrul de interne francez, Christophe Castaner, a oferit noi informații despre anihilarea criminalului de la Strasbourg.

Tânărul care a comis marţi atentatul asupra Târgului de Crăciun din Strasbourg (estul Franţei) şi care a fost ucis joi noaptea de poliţie în Neudorf, cartierul din Strasbourg unde se născuse, nu făcea parte din nicio reţea şi nu a fost ajutat de complici atunci când a fugit de la locul atacului, potrivit primelor elemente ale anchetei, informează vineri EFE. Nimic nu indică faptul că făcea parte dintr-o reţea, a explicat vineri ministrul de interne francez, Christophe Castaner, care într-un interviu acordat postului de radio Europe 1 a adăugat că nu există indicii că bărbatul, identificat drept Cherif Chekatt, ar fi beneficiat în timpul fugii de protecţie specială.

Castaner a insistat asupra faptului că cei trei poliţişti care au fost implicaţi într-un schimb de focuri cu Chekatt în cartierul Neudorf, împuşcându-l mortal, nu s-au întâlnit cu el din întâmplare, aşa cum au sugerat unii, ci datorită muncii de pe teren pe care forţele de ordine au depus-o. De la bun început, ancheta s-a îndreptat către cartierul de origine şi totul ne face să credem că Chekatt nu a mai ieşit de acolo după ce a comis atentatul asupra Târgului de Crăciun, amplasat în centrul Strasbourgului, a explicat ministrul francez.

Vezi și: Atac Strasbourg. Filmul prinderii lui Cherif Chekatt, povestit de ministrul de Interne

Redeschiderea Târgului de Crăciun din Strasbourg

În urma atacului, trei oameni şi-au pierdut viaţa şi 13 au fost răniţi. Fără a da detalii, Castaner a menţionat că autorităţile au primit o informaţie din Neudorf care a făcut ca poliţia să desfăşoare în acest cartier un dispozitiv care a inclus un elicopter şi patrule precum cea care l-a reperat pe Chekatt joi seara, la ora locală 21:00 (20:00 GMT). Într-un prim moment, teroristul a deschis focul asupra poliţiştilor, iar aceştia l-au ucis pentru a se apăra şi pentru a se proteja.

Castaner nu a dorit să comenteze revendicarea atacului lui Chekatt de către gruparea teroristă Stat Islamic, menţionând doar că, deşi această organizaţie este slăbită în Siria şi Irak, Franţa continuă să se afle sub ameninţarea atentatelor. În altă ordine de idei, agenţia EFE menţionează că ministrul de interne francez urmează să asiste vineri, la orele locale 11:00 (10:00 GMT) la redeschiderea Târgului de Crăciun din Strasbourg, închis imediat după atentatul de marţi.

Citește și: Toader: "Trebuia să fiu la Strasbourg"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel