Urmărește emisiunea live


Ministrul de Interne, Nicolae Moga: Nu am vrut să ocup această funcție

Nicolae Moga. FOTO: Agerpres
Nicolae Moga. FOTO: Agerpres

Noul ministru al Afacerilor Interne a făcut astăzi prima sa declarație de presă după ce a fost învestit în funcție. Acesta și-a detaliat planul pe care îl are, dar a recunoscut și faptul că nu a vrut inițial să ocupe acest post. 

”Ieri am avut o ședință de Guvern, iar după ședința de Guvern am avut o întâlnire cu șefii de arme. La această întâlnire am încercat să vedem care sunt modalitățile de lucru. Am avut câteva aspecte de comunicat. În primul rând, prioritatea zero pentru mine este siguranța cetățeanului. Am instalat respectul reciproc cu șefii de arme. Ei mă respectă pe mine, eu îi respect pe ei. De asemenea, am stabilit lucruri care mă deranjează și pe care nu le accept. Vorbesc de adevăr și de minciună. La noi trebuie să se instaleze adevărul pentru că numai așa putem să luăm măsuri în cunoștință de cauză. Le-am spus și faptul că la ușa mea nu vreau să vină toți comandanții de arme, în fiecare dimineață. Le-am comunicat că voi merge eu la toate structurile Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat Nicolae Moga, în cadrul unei conferințe de presă. 

Verificări în structurile MAI

”Am cerut ieri organigrama, funcțiile. Vă spun cu toată răspunderea că nu am vrut să ocup această funcție, dar dacă tot a fost să fie atunci ne apucăm de treabă serioasă. Nu toate lucrurile sunt perfecte, dar acest minister este unul din pilonii societății românești. Noi avem profesioniști aici. Nu toate finanțările sunt pe placul tuturor și conform necesităților. Vă spun că aici trebuie instalată legea. Toată lumea trebuie să respecte legea. (...) Eu plec cu dreptul. Dar cine minte și cine nu își face datoria nu este prieten cu mine și nu va fi colaborator. Sunt 22 de structuri ale Afacerilor de Interne, o să încerc să le văd pe toate”, susține Nicolae Moga. 

”Știam ca nu-i de joacă aici, că lucrurile sunt complicate, știam toate lucrurile astea, dar o să fac în așa fel încât să rezolv cât mai multe probleme, să nu se aștepte lumea că a venit messia și rezolvă toate problemele”, a mai spus noul ministru. 

Vezi și: Noul ministru de Interne, anunţ pentru protestatari. Nicolae Moga: Ne place sistemul din UE? O să îl aplicăm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel