Ministrul de externe german Heiko Maas, în turneu în America de Nord. O problemă tehnică a avionului său a determinat unele schimbări

Ministrul de externe german, Heiko Maas, urmează să participe marţi la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU la New York, în cadrul unei vizite de patru zile efectuate în SUA şi Canada, relatează dpa. Responsabilul german a plecat luni, dar a survenit o întârziere din cauza unor probleme tehnice apărute la avionul cu care urma să se deplaseze.

Heiko Maas urmează să participe la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind protejarea civililor în conflictele armate. De asemenea, el doreşte consolidarea cooperării europene în cadrul Consiliului. Germania şi-a început mandatul de doi ani ca membru nepermanent al Consiliul de Securitate al ONU în ianuarie. Polonia deţine în prezent preşedinţia. După ce va participa la reuniunea din New York, Maas va zbura la Toronto, unde se va întâlni cu omologul său canadian Chrystia Freeland pentru a lucra la proiectul său Alianţă pentru Multilateralism'.

Proiectul vizează stimularea cooperării internaţionale. Ultima etapă a turneului efectuat de Maas va fi oraşul canadian Pond Inlet, unde se va întâlni cu membrii comunităţii inuite pentru a discuta despre efectele schimbărilor climatice. Topirea gheţii în regiunile arctice ar putea provoca un conflict între statele vecine cu privire la resursele naturale - o problemă pe care ministrul de externe german consideră că poate fi evitată. Pentru a elimina aceasta, avem nevoie de dialog de lucru şi de regulamente comune - şi avem nevoie de ele acum, înainte ca noi conflicte să iasă la suprafaţă, a declarat Maas. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel