Ministerul Culturii își schimbă denumirea: Liderul UDMR, nemulțumit

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că schimbarea denumirii Ministerului Culturii va lăsa "un gust amar" în cazul în care nu va exista în interiorul acestei instituții și o structură care să se ocupe de minoritățile naționale.

Precizarea a fost făcută în contextul în care viitoarea denumire a Ministerului Culturii, așa cum se regăsește ea în noua formulă guvernamentală, este Ministerul Culturii și Identității Naționale.

"Am avut o discuție legată de denumirea Ministerului Culturii. Noi am spus că conținutul este important, dar nu putem să nu vorbim și despre simboluri și simbolurile au un rol important în politică și în viața fiecărui om. Schimbarea denumirii, dacă nu se găsește în structura Ministerului Culturii o entitate care se va ocupa și de minoritățile naționale, atunci această denumire va lăsa un gust amar, va însemna că se gândește cel care a făcut această propunere doar la români, nu și la minoritățile etnice, nu și la maghiari, nu și la celelalte 18 minorități din România", a spus Kelemen Hunor la finalul ședinței grupurilor parlamentare ale UDMR, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel