Ministrul Culturii, chemat la audieri în Comisia de Cultură

Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz
Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, şi directorul general al Muzeului Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa', Luis Ovidiu Popa, sunt invitaţi marţi, la ora 12,00, la Comisia de cultură din Camera Deputaţilor, pentru a fi audiaţi în legătură cu o suprafaţă de teren care aparţine muzeului şi pe care ar vrea să o preia ministerul. 

'Vrem să vedem punctul de vedere al celor două instituţii, pentru că a răzbătut în spaţiul public o informaţie şi vrem să ştim care este motivaţia. În situaţia în care e reală această informaţie, (vrem să ştim - n.r.) motivaţia pentru care Ministerul Culturii vrea să preia acea suprafaţă de teren', a declarat joi, pentru AGERPRES, Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor.

La începutul acestei săptămâni, Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa' anunţa că a înaintat un răspuns către Ministerul Culturii, prin care îşi manifesta opoziţia faţă de ideea înstrăinării a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a instituţiei. Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa, instituţia muzeală a primit, din partea autorităţii finanţatoare - Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale -, solicitarea de a răspunde unei adrese venite dinspre Secretariatul General al Guvernului privind cedarea a 5.300 de metri pătraţi din parcul muzeului în vederea realizării unei alte construcţii.

Argumentele care îndreptăţesc refuzul instituţiei muzeale sunt legate de: calitatea de monument istoric a muzeului, în integralitatea sa, apartenenţa la o zonă construită protejată; importanţa spaţiului verde din incinta instituţiei, nevoia de spaţiu pentru activităţile muzeului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel